• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Adam i Novi Adam
    Adam i Novi Adam

    Adam i Novi Adam

    OPIS KNJIGE:

    Ovo englesko izdanje beseda svetog Simeona Novog Bogoslova (1022) prevod je ruskog izdanja svetog Teofana 3atvornika. Sveti Teofan (1894), pripadnik novije generacije svetih Otaca, mnogo je poštovao svetog Simeona i preveo je na ruski jezik dva toma njegovih dela.

    Duhovna revnost i svetog Simeona i svetog Teofana, udaljena skoro jedan milenijum hrišćanske istorije, potrebna je u današnje vreme više nego ikad, zato što takva revnost brzo iščezava među pravoslavnim hrišćanima. Oba ova sveta Oca imali su mističko iskustvo koje im je omogućilo da izraze taj lični odnos sa Bogom. Danas, kao i u prošlosti, oni mogu da posluže kao jedinstveni učitelji iskustvenog hrišćanstva - hrišćanstva srca i junačkog delanja.

    Sveti Teofan 3atvornik je preveo ove besede svetog Simeona zato što je osetio veliku potrebu da kaže današnjem čitaocu koji je smisao čovekovog postojanja. Istu takvu potrebu u naše vreme osetio je otac Serafim Rouz (1982), koji je odabrao ove besede svesrdno želeći da prenese njihovu poruku bogotražiteljskim dušama.

    Neumorno radeći na ovoj knjizi, monah Serafim (Rouz) je znao koji je smisao njegovog života i hrišćanstva uopšte. Shvatao je da nečastivi radi sve da spreči savremenog čoveka da krene putem spasenja. To je učinjeno tako što je ukinuto pravoslavno učenje o prvostvorenom čoveku, od kojeg potiče čitava hrišćanska filosofija o tome ko je čovek i zašto ga je Bog stvorio.

    Dok je prevodio i sastavljao ovu knjigu beseda svetog Simeona, otac Serafim je takođe radio i na svojoj knjizi. To je knjiga koja predstavlja zbornik pravoslavnog patrističkog učenja o bogootkrivenoj knjizi Postanja, stvaranja sveta i prvog čoveka. Među mnogim svetim Ocima koje je citirao u tom delu nalazi se i sveti Simeon Novi Bogoslov. Iako otac Serafim nije poživeo i dovršio ovo delo, on je obezbedio sav potreban materijal u svojim spisima, beleškama, pismima i predavanjima. U toku 2000. godine, osamnaest godina posle njegovog upokojenja, njegovo bratstvo je dovršilo to delo koje je on započeo, objavivši sve njegove rukopise i zabeležena predavanja na temu stvaranja, pod naslovom koji je sam izabrao - Stvaranje sveta i rani čovek.

    U učenju o čovekovom stvaranju, njegovom grehu i iskupljenju kroz Isusa Hrista, sadržana je čitava hrišćanska vera - tj. poznanje svega što je potrebno za spasenje i zadobijanje Carstva Nebeskog. Upravo u tom, onostranom Carstvu Hristovom, možemo naći naše večno obitalište.

    Sveti German. Aljaski, Srpski pravoslavni manastir Platina, Kalifornija, SAD 2001. godina

    Više detalja

    Br.strana: 150

    God.izdanja: 2008.

    Izdavač: Istina - Eparhija dalmatinska

    ISBN: 978-86-82555-17-9

    Šifra: 39064
    Ovaj naslov je trenutno RASPRODAT
    Ukucajte ovde vaš mail kako biste bili obavešteni kada knjiga bude ponovo u prodaji:

    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 150

    God.izdanja: 2008.

    Izdavač: Istina - Eparhija dalmatinska

    ISBN: 978-86-82555-17-9

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.