• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Carstvo opsjena
    Carstvo opsjena

    Carstvo opsjena

    OPIS KNJIGE:

    Chris Hedges, dobitnik Pulitzerove nagrade, opisuje dramatični i uznemirujući uspon post-pismenog društva koje žudi za fantastikom, ecstasyjem i opsjenom. Danas, tvrdi on, živimo podijeljeni u dva tabora: jedan, u manjini, počiva na pismenom svijetu koje se zna nositi s kompleksnošću i može odvojiti opsjenu od istine. Drugi, a to je većina koja se svakodnevno povećava, povlači se iz realnosti u lažnu sigurnost i čaroliju. U tom drugom društvu, ozbiljni filmovi, novine i knjige, kao i smisleni, pametni razgovori, bivaju potisnuti na margine, a na vidjelo izlazi sva bijeda samoopsjene.

    Hedges će nas odvesti u samo srce Carstva opsjena, od profesionalnog i izopačenog svijeta hrvanja u Madison Square Gardenu, preko Las Vegasa, gdje ćemo svjedočiti razotkrivenom i beskrajno tragičnom i patološkom svijetu pornografske filmske industrije, do akademskih konferencija koje drže pozitivni psiholozi, a koji tvrde da usredotočenost na razvoj i jačanje jakih strana svoje ličnosti, optimizma, zahvalnosti i sagledavanja iz pozitivnog kuta može čovjeku i tijekom teških vremena omogućiti uspjeh. Razotkrit će mehanizme kojima se korporacije koriste kako bi nam odvratile pažnju od suočavanja s ekonomskom, političkom i moralnom propašću koja nas okružuje. Napast će apsurdnu ideju da posezanjem u sebe i pozitivnim pogledom na svijet možemo dobiti što god želimo. Pokazat će nam kako nam jeftini spektakli i celebrityji služe kao svakodnevna nezaobilazna zabava, ali i idoli kakvi sami težimo postati.
    Kulturalna iluzija i celebrity kultura popraćene su golim kapitalizmom koji je iznjedrio nepostojeće i fiktivno bogatstvo za nas (a zapravo nas gurnuo u dugove koje ćemo vraćati cijeloga života) i stvarno obogatio malobrojnu elitu. Korporacije, stvarni pokretači moći iza dimne zavjese, bezobzirno su uništili našu proizvodnu bazu i osiromašili radničku klasu. Slobodno tržište postalo nam je novim idealom, a korporacije najvažnije strukture moći, koje vladaju političarima, masovnim medijima, obrazovnim institucijama, industrijom zabave i popularnom kulturom.

    Pametna, zanimljiva, mjestimice napeta poput kakvog odličnog krimića, ovo je knjiga koju ne smijete propustiti; zadržat će vašu čitalačku pažnju, natjerati vas da je ne odložite sve dok ne pročitate i posljednji redak, a onda se ne zapitate, već unaprijed znajući odgovor, nije li Carstvo opsjena već davno zahvatilo i – nas.

    Više detalja

    Br.strana: 267

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2011..

    Izdavač: Algoritam Media

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Šifra: 11164
    Ovaj naslov je trenutno RASPRODAT
    Ukucajte ovde vaš mail kako biste bili obavešteni kada knjiga bude ponovo u prodaji:

    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 267

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2011..

    Izdavač: Algoritam Media

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.