• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Crveni Šator
    Crveni Šator

    Crveni Šator

    OPIS KNJIGE:

    "Crveni šator" autorke Anite Dajamant je inovativno delo koje reinterpretira jednu od najstarijih i najdubljih priča iz Knjige Postanja.

    Roman donosi životnu priču Dine, ćerke Jakova i sestre dvanaestorice sinova, čija se jedva pomenuta egzistencija u Bibliji ovde transformiše u snažan narativ iz njenog ugla. Dina nam postaje vodič kroz svet svojih majki — Lie, Rahile, Zilpe i Bilhe — koje su ujedno Jakovljeve žene, svaka sa svojom jedinstvenom sudbinom i doprinosom u Dininom životu. One je obučavaju veštinama i mudrostima koje će oblikovati njenu sudbinu.

    Roman započinje pričama o njenom detinjstvu unutar protektivnih zidova crvenog šatora, mesta gde žene dele priče, tajne i veštine prenošene s kolena na koleno.

    Ova svetinja ženskog zajedništva predstavlja sigurno utočište ali i izvor neizmjerne snage za Dinu. Međutim, kad se u njenu mladost umeša ljubav, dogodi se tragičan incident koji će je primorati na bekstvo od doma i porodice, markirajući početak njene nezavisnosti i preobražaja.

    Dinina odiseja nije samo priča o odrastanju; to je ep o izdržljivosti, snazi i tragičnoj lepoti ljudskog duha. Kroz njene izazove, "Crveni šator" osvetljava živote žena iz doba praistorije, uvodeći čitaoce u svet koji je istovremeno stran i intimno poznat, ispunjen drevnim običajima, obredima i univerzalnom težnjom za ličnom slobodom.

    Ovo delo je povest koja nam dočarava kako su drevne žene živele, volele, patile i trijumfovale, pružajući im glas koji odzvanja kroz vekove.










    `Snažan, životan roman... Moglo bi se reći da Crveni šator izgleda onako kako bi izgledala Biblija da ju je pisala žena, ali samo je Anita Dajamant mogla da mu udahne takvu veličanstvenost i lepotu.`

    The Boston Globe

    `Najstarija priča nikada se nije činila originalnijom, ni istinitijom.`

    Džejms Kerol

    `Anita Dajamant je izuzetan pripovedač koji ne samo da pred našim očima oživljava one žene o kojima nam Biblija tako malo govori, već uz to snažno oslikava i tadašnje vreme. Kao što je slučaj s najboljim piscima istorijske proze, Dajamant pokazuje čitaocu da se ljudi iz davnine ne razlikuju mnogo od nas samih, barem ne kada je reč o iskušenju i tragediji, sreći i ljubavi.

    Booklist

    `Dajamant na veličanstven način uspeva da opiše živote žena iz doba koje je izrodilo našu civilizaciju i naše najtrajnije vrednosti.`

    Publishers Weekly

    `Ovo je knjiga koju ćete deliti s prijateljima ili je čuvati na noćnom stočiću da vam bude pri ruci kad god osetite potrebu da se podsetite nekih jednostavnih istina.`

    San Antonio Express

    Prelistaj
    Više detalja

    Br.strana: 344

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Laguna

    ISBN: 9788652148936

    Šifra: 10381
    Cena: 999 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 344

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Laguna

    ISBN: 9788652148936

    Komentari čitalaca

  • Neregistrovani korisnik, 18.07.2020 10:23

  • Predivna!

    Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.