• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Evgenija Hejden
    Evgenija Hejden

    Evgenija Hejden

    OPIS KNJIGE:

    Istorijski roman, na raskršću vekova, između Beograda, varošice Sveti Ahilije, raskošne palate austrougarskog cara Franca Jozefa i rezidencije kralja Milana Obrenovića. Tu je stao ceo život Evgenija Hejden.

    Noseći sve odlike fatalnežene, glavna junakinja pleni vanvremenskom lepotom, opčinjava i satire sve koji joj se nađu na putu, ali i sebe samu - silovitom ali zabranjenom ljubavlju prema Milanu Obrenoviću.
    Roman nas nas uvodi u mračni svet dvorskih intriga i skandala, svedočeći o ceni greha i iščekivanju sreće, o iskupljivanju savesti i raskolu razuma i srca.

    Više detalja

    Br.strana: 458

    Povez: broš

    God.izdanja: 2015.

    Izdavač: Evro Book

    ISBN: 978-86-505-2555-5

    Šifra: 75744
    Ovaj naslov je trenutno RASPRODAT
    Ukucajte ovde vaš mail kako biste bili obavešteni kada knjiga bude ponovo u prodaji:

    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 458

    Povez: broš

    God.izdanja: 2015.

    Izdavač: Evro Book

    ISBN: 978-86-505-2555-5

    Komentari čitalaca

  • Jelena Krstić, 31.05.2017 05:06

  • Ne pamtim da sam nešto slično pročitala od naših, domaćih autora. Kao da sam uranjala u svet stvaran perom znamenitih pisaca klasika a u tom svetu nesvakidašnji lik zanosne Evgenije Hajden potpuno mi je obuzeo misli. Evgenija je s jedne strane veličanstvena i fatalna žena, inspirativna, moćna, fatalna. Dama neprirodne, mitske lepote, vrcava zavodnica bila je u stanju da osvoji svakog muškarca koji bi joj yapao za oko. Svojom pojavom, mladošću, elegancijom i gracioznošću mamila je čežnjive uzdahe muškaraca a zlurade komentare i zavist ljubomornih žena. S druge strane, ona je jedna jako nesrećna i usamljena žena koja se prepušta dubokim patnjama i moralnom posrnuću. Umela je da bude nepristojna, slobodna da bira da radi sa sobom i svojim telom šta želi. Bilo je nečeg uzvišenog i veličanstvenog čak i u tom njenom pesimizmu, mračnjaštvu, obeshrabrenosti i patnji koji bi je s vremena na vreme skolili. Dotakla bi dno a onda kao da je u svom bolu i jadu nalazila snagu za dalje, ustajala bi i dostojanstveno nadilazila sve tegobe a i samu sebe. Možda je njeno nesrećno detinjstvo, bez oca, daleko od majčine ljubavi i blizine sa babom koja se odala alkoholu i koja ju je u stanju pijanstva i duševnog rastrojstva, zatvarala zimi u stakleniku u dvoristu, u najvećoj meri odredilo njenu tragičnu sudbinu. Odrasla bez ljubavi, stalno je žudela za njom i odbacivala je i gazila kada bi je našla. Sklona čestim promenama raspoloženja i emocionalnim kolebanjima, u večitoj potrazi za srećom sama sebi je stajala na tom putu kao prepreka. Sva satkana iz protivrečnosti, kod mene je izazvala čitavu paletu osećanja. Bila sam besna na nju, prezirala je, osuđivala, divila joj se, razumela je i saosećala sa njom. Na kraju sam je zavolela i plakala za njom. Loša i dobra, svetica i grešnica, tradicionalna i savremena, pokorna i tvrdoglava, Evgenija Hajden je lik koji ostavlja tragove u duši i srcu, lik koji ne bledi. Zar bismo se sećali Ane Karenjine da se nije bacila pod voz?

    Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.