• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Kardiovaskularni lekovi
    Kardiovaskularni lekovi

    Kardiovaskularni lekovi

    OPIS KNJIGE:

    Prvobitno, ova knjižica je nastala iz potrebe da se pojednostavi i skrati veza između teorije i prakse, da se uspostavi ravnoteža između Medicine zasnovane na dokazima i Medicine po meri bolesnika, i da lekaru bude pri ruci realan izbor lekova, doza i preparata koji se danas nalaze u apotekama i bolnicama. Prvo izdanje iz 2004. pripada prošlosti, a i drugo iz 2008. je bilo brzo podeljeno i rasprodato. Potreba za informacijama ovakve vrste je izgleda trajna jer ima mnogo inovacija.

    Za lečenje bolesti srca i cirkulacije u svetu vlada veliko interesovanje s obzirom na vodeće mesto kardiovaskularnog mortaliteta. Farmaceutska industrija i akademska medicina intenzivno rade da ponude inovacije koje bi odgovorile očekivanjima bolesnika i društva u celini.

    Održavaju se Simpozijumi i Kongresi, izdaju Preporuke, štampaju monografije i udžbenici, da se lekari što bolje upoznaju sa najnovijim lekovima i metodama lečenja kod pojedinih indikacija.

    U tom smislu se na ovo 3. izdanje može gledati kao na selektivne izvode iz tri nedavno objavljene knjige: KLINIČKA KARDIOVASKULARNA FARMAKOLOGIJA, 5. izdanje urednika T. Kažića i M. Ostojića iz 2009., LEKSIKON BOLESTI I LEKOVI grupe autora iz 2006. i GOTOVI LEKOVI 12. izdanje knjige T. Kažića iz 2009. Obimno su korišćene i Preporuke Evropskog i Američkog udruženja kardiologa (ESC i ACC/AHA) publikovane u periodu 2005-2010. za bolesti obuhvaćene ovim tekstom. Neprekidno informisanje iz uglednih časopisa se podrazumeva. Zato je bilo neophodno preneti ili konstruisati preko 70 tabela, a da se izbegnu suvoparnost i dogmatizam, tekst je osvežen aktuelnim dilemama, kontraverzama i neslaganjima eksperata, čega ima u više oblasti terapije. Time se lekar čitalac stimuliše da proverava svoje stavove i praksu. Džepna knjiga inače pruža uslove za prisniji kontakt sa tekstom.

    Uložen je trud da se potrebne informacije prikažu koncizno, a da se pri tom ne umanji njihov značaj, a posebno da se one predstave kritično, objektivno koliko je to moguće, i prečišćene od marketinga svake vrste.
    Veliku zahvalnost dugujem Prof. Dr Bosi Vujisić-Tešić i Prof. Dr Zorani Vasiljević za inicijalne podsticaje i korisne primedbe.

    Više detalja

    Br.strana: 318

    Povez: 11x17

    Izdavač: Integra

    ISBN: 978-86-87907-04-1

    Šifra: 31651
    Ovaj naslov je trenutno RASPRODAT
    Ukucajte ovde vaš mail kako biste bili obavešteni kada knjiga bude ponovo u prodaji:

    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 318

    Povez: 11x17

    Izdavač: Integra

    ISBN: 978-86-87907-04-1

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.