• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Lica
    Lica

    Lica

    OPIS KNJIGE:

    Kada se na vratima Eleonere Repac pojavila policija sa vešću da je njen suprug ubijen, kontrolu nad njenim životom pokušavaju da preuzmu duhovi prošlosti. Svesna svog alter ega još od ranog detinjstva, započinje borbu - pre svega sa svojim drugim JA; zatim i sa čovekom, koji je krajnji krivac svih njenih nesreća.

    Uhvaćena u vrtlogu tajni, uspeva da ispliva na površinu istine. Ne dopustivši da bilo ko upravlja njome, hvata se u koštac sa svim porodičnim tajnama. Svesna da u svetu kriminala u kojem se iznenada našla, može biti srećna što je ostala živa. Kao sasvim preobraćena ličnost okreće se neizvesnoj budućnosti i onome što će joj ona doneti.

    REČ AUTORA:

    Roman je krimi žanra, sa elementima forenzike i detektivske istrage, koja pogađa glavnu junakinju posle gubitka voljene osobe. Knjiga je jednim delom i moj doprinos borbi protiv nasilja u porodici ali je glavna tema romana jedna devojčica, kasnije žena koja potiče iz jedne takve porodice. Znamo da otac bije majku, majka oca, da supružnici verbalno i psihički maltretiraju jedni druge, dok deca ostaju povučeni u jedan ćošak sobe, da bi posle bili gurnuti u jednu od fioka socijalnih radnika. Jedno takvo dete je bilo inspiracija za roman ,,Lica", srećom u realnom životu ta priča nije kao ova, ali ne znači da neka druga nije. Iako je radnja romana bazirana na istinitoj priči, prilagođena je potrebama i razvoju događaja u mom imaginarnom svetu. Iskreno se nadam da će vas Eleonora-Nela, Nenad, Boris, Marina, Ivan, mama Jelena, teča Aleksandar i tetka Jovana, u stilu T.M. provesti od Novog Sada preko ostrva Biševa do hotela Nele u Nesebaru, putem tragedije, stazama komedije i drame do cilja ,,Lica".


    DEO IZ RECENZIJE:

    ,,Monikina junakinja, suočena u ranom detinjstvu sa teškim oblicima nasilja, već sa prvim koracima i odrastanjem gubi samopouzdanje, samoposmatranje, moralnu svest, cenzuru snova i kao glavni uticaj dolazi do potiskivanja svega doživljenog. Veoma hrabro autorka predstavlja dvostruku, trostruku, petostruku ličnost. Kroz život Ela, Nora, Nela, ... korača ogrnuta kaputom prošlosti. Veoma teško ga nosi na sebi, smeta joj, pritiska je i sprečava je da vodi jedan normalan život. Proganjaju je senke prošlosti. Svesna je druge ličnosti u sebi i nemoćna da se odupre. Monika Tubić uzima za sebe književnu slobodu da devojčicu koja je posmatrala ubistvo majke presvuče u lice mlade žene, koja na život gleda kao na polje pregaženih ljudi. Svesna je da je i sama pregažena. Zadivljujući je način kako žena sa toliko lica ipak traga za izbavljenjem. I kada pronađe biološkog oca, prijatelje, i samu sebe u životu koji je surovo šibao sa svih strana, i dalje je usamljena. Zašto? Jer nedostaje ljubav. Autorka svesno poručuje da svako biće na planeti u sebi može da nosi različita lica. Svako lice može da ima neki svoj poseban život, često pogrešan, ali ono što im je zajedničko je da je ljubav ona energija, koja obasjava na isti način svako od tih lica. Jedna devojka, koja je prošla kroz teške trenutke u detinjstvu i mladosti izlaz nije pronašla ni u bogatstvu ni u sjaju, već u trenucima kada je osetila da je voljena. Jedna kriminalistička i psihološka priča, koja se čita u jednom dahu ne može Vas ostaviti ravnodušnim, već obogaćuje ili osiromašuje dve ličnosti i postaje njihov deo."

    Angelina Petrović autorka romana ,,Psiha". ,,Čistač" i ,,Đželat"

    Više detalja

    Br.strana: 365

    Povez: mek, 21 cm

    God.izdanja: 2013.

    Izdavač: Smart Studio

    ISBN: 978-86-88947-14-5

    Šifra: 46133
    Cena: 810 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 365

    Povez: mek, 21 cm

    God.izdanja: 2013.

    Izdavač: Smart Studio

    ISBN: 978-86-88947-14-5

    Komentari čitalaca

  • IvanaKrkljuš, 30.04.2023 12:42

  • Opisi u ovoj knjizi su toliko realistični da će svako ko čita imati osećaj da se nalazi tamo gde se nalazi i glavna junakinja. Knjiga koja može da natera suze i onima koji su na suzama "teški". Knjiga koja se zaista čita u jednom dahu. Preporuka.😊

    Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.