• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Putin - moć Rusije
    Putin - moć Rusije

    Putin - moć Rusije

    OPIS KNJIGE:

    Originalno, autentično i veoma precizno urađen portret Vladimira Putina i velika, bogata freska razvoja i vaskrsnuća nove Rusije – to su dva isprepletena toka priče knjige “Putin – moć Rusije”.Izvanredan znalac zbivanja u Rusiji, iz koje izveštava pune tri decenije, novinar Branko Vlahović uspeo je da, mnogobrojnim činjenicama i procenama, čitaocu ponudi dinamično štivo o svemu onome što se, u poslednje dve decenije, zbivalo u Rusiji.

    U prvom delu knjige “Putin – moć Rusije”, odslikan je portret Vladimira Putina, od njegovog dečačkog odrastanja u radničkim stanovima u Lenjingradu, mladalačke želje da postane obaveštajac, preko braka, porodice, navika, strasti i hobija, do izrastanja u jednog od vodećih svetskih političara.Paralelno sa tim, iscrtava se i lomljiva spoljnopolitička putanja Putina i Ruisije: kako se u blickrigu Krim vratio Rusiji i koje su posledice ukrajinske krize i rata, zašto se ponovo razvio hladnoratovski odnos između Amerike i Rusije, ima li Evropa svoj stav ili je vazal američke politike…
    U tim gibanjima svetskih dimenzija upečatljivo se pokazuju mudrost i upornost, doslednost
    i vizija Vladimira Putina, kao premijera i predsednika velike države. Kroz analize prelomnih događaja, začinjenih i sočnim anegdotama, uverljivo se pokazuje kako je Rusija odbijala svako tutorstvo, svaku pretnju njenoj samostalnosti i neutralnosti. Držeći taj kurs, koji se posebno ispoljio u dva rata – gruzijskom i ukrajinskom – vrlo je vidljivo kako je Putin, vizionarski i patriotski, izvukao Rusiju iz klečećeg položaja, u koju su je bili doveli Gorbačov i Jeljcin, i ponovo je podigao u zemlju velike moći.

    Posebno poglavlje u knjizi posvećeno je odnosima Srbije i Rusije. Tu je i pitanje Kosova, za koje je Putin odavno rekao da će postati presedan u međunarodnim odnosima.
    Da bi slika o osavremenjenoj najvećoj pravoslavnoj zemlji bila potpuna, Vlahović je, u drugom delu knjige, pregrštima činjenica, odslikao gibanja u ruskom društvu. Kroz poglavlja o Putinovoj borbi sa oligarsima, neizmernom prirodnom bogatstvu, od Sibira do ledenog Arktika, obnovi i uzletu ruskog naoružanja, sve do velikih boljki društva, kao što su korupcija, činovnička birokratija, alkoholizam ili “bela kuga” – stvara se veoma jasna i puna slika o životu u toj velikoj zemlji, njenim brigama, izazovima i budućnosti.

    Više detalja

    Br.strana: 151

    Povez: mek, 21 cm

    God.izdanja: 2014.

    Izdavač: Vukotić media

    ISBN: 978-86-89613-25-4

    Šifra: 51310
    Cena: 850 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 151

    Povez: mek, 21 cm

    God.izdanja: 2014.

    Izdavač: Vukotić media

    ISBN: 978-86-89613-25-4

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.