• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Splitski razgovori
    Splitski razgovori

    Splitski razgovori

    OPIS KNJIGE:

    Splitski razgovori Nenada Lovrića, četvrto je izdanje nakladničkog niza Bibliotheca Spalatina Gradske knjižnice Marka Marulića u Splitu. To su jedinstvena i autentična svjedočenja značajnih suvremenika društvenih zbivanja sa samih početaka 20.stoljeća. Autor razgovara s velikom hrvatskom glumicom Asjom Kisić, povjesničarom i profesorom Vladimirom Rismondom, spalatinistom Perislavom Petrićem, ali i s drugim zanimljivim, javnosti manje poznatim sugrađanima.

    Osim ovih splitskih rukopisa, autor je sakupio preko 2000 stranica tekstova temeljenih na 273 tonska zapisa razgovora s oko 300 sugovornika. Materijale je podijelio u više cjelina: Sjećanje na djetinjstvo i mladost, Priče s Jadrana i otoka, Priče iz Zagreba.

    Nenad Lovrić, psiholog po zanimanju, umješno vodi sugovornike koji, opušteno sjedeći u svojim naslonjačima, otkrivaju javnosti manje poznate detalje iz prošlosti svakodnevnog života Splita. Iza idilične koprene „najlipšeg grada na svitu“ skrivaju se tako klasne razlike (razgovori s Rismondom, Marjanovićem i Radicom), socijalni nemiri (intervju s Ideom Ligutić), težak položaj žene u ondašnjem društvu (o čemu govori Asja Kisić), raslojavanje težaka (Marjanović, Petrić). Teško bi se u publikacijama o Splitu moglo pronaći toliko autentičnih svjedočenja osoba koje su proživljavale ono o čemu govore. Najveća vrijednost Lovrićevog rada leži upravo u toj jedinstvenoj zbirci kolektivnog sjećanja, pobuđenog vrsnim izborom sugovornika i bliskošću s ljudima čija razmišljanja i analize proživljenog čine Lovrićeve zapise toliko posebnim.

    Lovrić voli komunikaciju s ljudima. Zabilježio je stotine razgovora s osobama koje je sretao na svojim brojnim putovanjima po Hrvatskoj i svijetu. Mali dio te bogate duhovne baštine predstavlja i ova knjiga koja se bavi autorovim voljenim rodnim gradom. Inspirirajući se velikim Kahlilom Gibranom, mogli bismo reći: Ovo nije tvoj i moj Split! Ovo je naš Split! Grad koji već stoljećima prima razne namjernike pod svoje okrilje: od rimskih careva do javnosti nepoznatih ljudi koji su svojim vrijednim radom pomagali stvarati njegovu povijest.

    Više detalja

    Br.strana: 144

    Povez: mek

    God.izdanja: 2014.

    Izdavač: VBZ

    Dostupnost: iisporuka od 5 do 6 nedelja
    Šifra: 52282
    Cena: 3.335 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 144

    Povez: mek

    God.izdanja: 2014.

    Izdavač: VBZ

    Dostupnost: iisporuka od 5 do 6 nedelja
    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.