• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Srimad Bhagavad Gita
    Srimad Bhagavad Gita

    Srimad Bhagavad Gita

    OPIS KNJIGE:

    Šrimad Bhagavad Gita je prevedena na nekoliko svetskih jezika, a komentari su pisani tokom vekova od čuvenih svetaca i eminentnih naučnika. Međutim, da bi se odgovorilo na zahtev privrženika, naročito onih u stranim zemljama, osetila se potreba za ovim izdanjem koje sadrži stihove na sanskritu, sa romanizovanim sanskritskim prevodom i prevodom na jednostavnom Engleskom jeziku, u formatu priručnika.

    Svami Hariharđi Maharađ, osnivač i predsednik Gita Ašrama, ulagao je neumorno napore duže od pola veka, da svuda u svetu prenese poruku Gite običnim ljudima. Kao rezultat njegovih neumornih napora osnovani su Gita Ašrami u Africi, Engleskoj, Sjedinjenim Državama i Jugo-Istočnoj Aziji, uz veliki broj u Indiji.

    Gospod Kršna je izgovorio ovu propoved u okviru scene na Kurukšetri, kada su muka i utučenost velikog heroja Arđunu dovele do stanja nedoumice. Kada je, suočen s moralnom krizom bez ikakvog znaka nade, Arđuna predao sebe Gospodu i molio ga da mu pokaže svetlo. Izgovorena u takvom kritičnom momentu, Šrimad Bhagavad Gita je postala zadivljujuće značajna poruka iskrenog spiritualnog vođstva i utehe za čitavo čovečanstvo. Scena bitke na Kurukšetri je scena bitke života, gde je čovek suočen sa krizama, kao što je Arđunina, suočen s totalnim gubitkom, a treba da donese svoju odluku. Bhagavad Gita je odgovor u svim vremenima, svima onima koji traže prosvetljenje, na razne probleme iz ljudskog života.

    Gita nas uči da za realizaciju Boga čovek ne treba da se odriče sveta ili da vodi život pustinjaka. Staze rada i odricanja su obe sredstva za oslobađanje. Predanost (devocija) Vrhovnom Gospodu premošćuje jaz između akcije i odricanja. Centralno učenje Gite je, da mi zaista treba da izvršavamo svoje dužnosti, ali da ostanemo odvojeni od plodova akcije. Smirenost duha ne dolazi kroz neaktivnost, nego kroz odricanje od plodova akcije. čineći ovo, čovek će nastavivši da obavlja svoje svetovne dužnosti, u isto vreme u sebi postići mir i blaženstvo. On će biti u svetu, ali ne od sveta.

    Iskazujem zahvalnost nekolicini privrženika koji su svojim tihim služenjem doprineli štampanju ovog izdanja. Njihov rad je predstavljao ljubav i duboku predanost učitelju Svami Hariharđi Maharađu.

    Njihov rad će biti potpuno nagrađen ako ovo izdanje bude koristilo potrebama posvećenika.

    Mr. K. L. Šrimali, podpresednik Gita Ašrama

    Više detalja

    Povez: mek

    God.izdanja: 2004.

    Izdavač: TrikonA

    ISBN: 7782-014-0

    Šifra: 60266
    Cena: 1.268 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Povez: mek

    God.izdanja: 2004.

    Izdavač: TrikonA

    ISBN: 7782-014-0

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.