• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Statika i stabilnost konstrukcija
    Statika i stabilnost konstrukcija

    Statika i stabilnost konstrukcija

    OPIS KNJIGE:

    Zdravković G. Slavko, dipl. građ. inž, redovni profesor Građevinsko- arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Nišu, rođen je 13.09.1947. godine u Mijajlici, opština Bojnik, Srbija. Doktorsku disertaciju odbranio je na Institutu za zemljotresno inženjerstvo i inženjersku seizmologiju, Univerziteta „Kiril i Metodij" u Skoplju 1981. godine.
    U zvanje docenta na Građevinskom fakultetu u Nišu izabran je 1982 godine, u zvanje vanrednog profesora 1987. godine, i u zvanje redovnog profesora 1992 godine za predmete Stabilnost i dinamika konstrukcija i Teorija površinskih nosača. Ekspert je bivšeg Saveznog ministarstva za nauku, tehnologiju i razvoj u oblasti: 1221 građevinsko inženjerstvo, aseizmičko građevinarstvo, stabilnost mostova, od januara 1994. godine. Akademik je Srpske kraljevske akademije inovatora i naučnika - SKAIN i njen je redovni član.

    U ovoj knjizi obradio je veoma aktuelnu i značajnu oblast Teorije konstrukcija. Prezentirana je materija Teorije II reda i Stabilnosti konstrukcija u vidu, kako se to danas u svetu prikazuje, najvećem delu za linijske nosače, jer se rešava i problem stabilnosti tankozidnih nosača, a i armiranobetonskog platna. Data je i analiza stabilnosti linijskih nosača u ravni po linearizovanoj teoriji drugog reda primenom metode konačnih elemenata. Uz svako poglavlje dati su i numerički primeri da bi se lakše shvatila izložena teorija koja nije tako jednostavna. Prikazana je i metoda pomoću integralnih jednačina za krivi štap, a prikazana je na karakterističnom numeričkom primeru. Ipak najveća pažnja je posvećena materiji koja je potrebna studentima građevinskih i srodnih fakulteta i građevinskim inženjerima kojima je poznavanje ove materije neophodno u inženjerskoj praksi, jer je pravilnicima za sve vrste konstrukcija, bez obzira na materijal predviđen proračun po Teoriji II reda, određivanje kritičnog opterećenja i dužine izvijanja štapova, pri čemu se koriste vrednosti kritičnog opterećenja. Na kraju je dato dvadeset tabela potrebnih numeričkom rešavanju zadataka.

    Više detalja

    Br.strana: 304

    Povez: mek, 24 cm

    God.izdanja: 2013.

    Izdavač: AGM knjiga

    ISBN: 978-86-86363-41-1

    Šifra: 42389
    Ovaj naslov je trenutno RASPRODAT
    Ukucajte ovde vaš mail kako biste bili obavešteni kada knjiga bude ponovo u prodaji:

    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 304

    Povez: mek, 24 cm

    God.izdanja: 2013.

    Izdavač: AGM knjiga

    ISBN: 978-86-86363-41-1

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.