• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Stvarnost postojanja: Četvrti put - Učenje gurđijeva
    Stvarnost postojanja: Četvrti put - Učenje gurđijeva

    Stvarnost postojanja: Četvrti put - Učenje gurđijeva

    OPIS KNJIGE:

    Odlomak:

    Čovek sam sebi ostaje misterija. Ima nostalgičnu želju za Postojanjem, on čezne za trajanjem, za stalnošću, za svim što je apsolutno – čezne da bude. A sve što sačinjava njegov život je privremeno, efemerno, ograničeno. On žudi za drugačijim redom, drugačijim životom, svetom koji ga prevazilazi. On oseća da je stvoren da u njemu učestvuje. Čovek traga za idejom, inspiracijom koja bi ga mogla pokrenuti u tom pravcu. To se pojavljuje kao pitanje: „Ko sam ja – ko sam ja u ovom svetu?” Ako ovo pitanje dovoljno oživi, ono bi moglo da usmeri ceo njegov život. On nema odgovora. On nema ništa čime bi odgovorio – nema spoznanja o sebi koje bi mu pomoglo da se suoči sa ovim pitanjem, nema znanje koje je zaista njegovo. Ali on oseća da ovo pitanje treba da primi kao milog gosta. On se pita šta je on. Ovo je prvi korak na putu. On želi da otvori oči. On želi da se trgne iz sna, da se probudi.

    Iz recenzija:

    „Dugo očekivano pojašnjenje, odnosno istraživanje, onoga što je G.I. Gurđijev zvao Četvrti Put. Svetlost koju ova knjiga baca je odlučujući doprinos u razvijanju njegovog učenja i u duhovnom traganju na Zapadu.“

    Trejsi Kohran, časopis Parabola

    „Ovih dvanaest glava vode čitaoca od usredsređenosti na ego kroz škole za konkretan rad na sebi do osećanja kosmosa, ne korak po korak, već odjednom. Kao hologrami, svaki zapis ponavlja osnovnu tezu da je promena nivoa bića moguća i nudi čitaocu mnoštvo prilaza centralnom postojanju gnoze odnosno „spoznanja postojanja“. Knjiga se s razlogom zove „Stvarnost Postojanja“ jer govori o onome što je najstvarnije u nama i u svetu u kome živimo. Ovo je najznačajnije zaveštanje Gospođe de Salcman, zaveštanje koje treba ceniti.”

    Džona Roberta Kolomba, autora knjige Pesme o prostoru i vremenu

    „Izuzetna knjiga koja ne liči ni na jednu drugu... Pretpostavljam da će to biti knjiga koju ću iznova i iznova čitati do kraja života… Suština ove knjige je zapravo vrlo slična knjizi Moć sadašnjeg trenutka Ekarta Tolea. Ona govori o prisutnosti, o postojanju u sada, o viđenju našeg „običnog ja” iz više perspektive i o priključivanju višim energijama. Knjiga Ekarta Tolea je odlična. Stvarnost Postojanja odazi deset puta dublje, svaka reč, svaki pasus, svako poglavlje je natopljeno dubokim sadržajem. Moć sadašnjeg trenutka je dobar početak. Ovo je viši kurs.“

    Roberta Midltona

    Više detalja

    Br.strana: 308

    Izdavač: Gurđieff grupa Srbija

    ISBN: 9788662290212

    Šifra: 188111
    Uskoro u prodaji
    Ukucajte ovde vaš mail kako biste bili obavešteni kada knjiga bude u prodaji:

    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 308

    Izdavač: Gurđieff grupa Srbija

    ISBN: 9788662290212

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.