• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Bolandovi stripovi
    Bolandovi stripovi

    Bolandovi stripovi

    OPIS KNJIGE:

    "Bolandovi stripovi!" predstavljaju kolekciju kratkih stripova Brajana Bolanda, jednog od najznačajnijih britanskih i svetskih strip-crtača. Brajan Boland je deo kruga koji je stvoren krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih godina dvadesetog veka oko magazina 2000 AD i verovatno najzaslužniji za davanje konačnog vizuelnog oblika i globalnu popularnost nosećeg serijala ovog magazina - "Sudije Dreda".

    Jedan je od od prvih i najvažnijih britanskih strip-umetnika koji su stekli slavu i u SAD, gde je pored serijala "Kamelot 3000" nacrtao i nekoliko epizoda za serijale popularnih DC-jevih junaka kao što su Betmen, Wonder Woman, JLA... Ipak, najznačajnije delo u SAD napravio je u saradnji sa zemljakom i prijateljem Alanom Murom, sa kojim je 1988. godine stvorio, po mnogima najbolji grafički roman o Betmenu, "Ubistveni vic".

    Zbog izuzetnog stila, međutim, koji Alan Mur uporedi sa "umećem velikih grafičara 18. veka", Bolandov tempo rada nije mogao da prati rokove koji su u Americi, gde je strip pre svega industrija, uobičajeni. Ipak, "industrija" je i njemu našla namenu, pa je Boland postao jedan od najboljih i najcenjenijih crtača strip-naslovnica na svetu.

    Van "industrije", Brajan Boland je stripove crtao za sebe i razne, mahom opskurne, svetske strip-magazine. Ovde nam je, dobivši slobodu da radi šta god je hteo, pokazao sebe kao potpunog strip-autora i, sasvim u duhu engleskog humora, duhovitog, ali pomalo blesavog i iščašenog tipa. Ovo izdanje predstavlja upravo kolekciju tih radova, koji nam prikazuju Bolanda van sveta super-heroja i post-apokaliptičnih megapolisa, Bolanda koji "žvrlja" štaviše!!!

    Okosnicu knjige čini skup tabli o Gospodinu Mamulijanu, Bolandovom alter-egu, i tri priče o dvojcu iz starih engleskih viceva, Glumici & Biskupu. Uz ove, tu je još nekoliko kratkih stripova i jedan prelepi portfolio Bolandovih radova koji nam pokazuje svu raskošnost njegovog talenta i opravdanost gore pomenutih Murovih reči.

    Više detalja

    Br.strana: 98

    Povez: tvrd

    God.izdanja: 2012..

    Izdavač: Makondo

    ISBN: 978-86-89161-03-8

    Šifra: 26996
    Ovaj naslov je trenutno RASPRODAT
    Ukucajte ovde vaš mail kako biste bili obavešteni kada knjiga bude ponovo u prodaji:

    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 98

    Povez: tvrd

    God.izdanja: 2012..

    Izdavač: Makondo

    ISBN: 978-86-89161-03-8

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.