• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Gea 7 - Klajvov krst
    Gea 7 - Klajvov krst

    Gea 7 - Klajvov krst

    OPIS KNJIGE:

    Gde smo ono beše stali s Geom? Naša mlada Zaštitnica − jedna od ratnika koji oduvek čuvaju čovečanstvo od uljeza iz drugih dimenzija – polako prestaje da bude novajlija: već je pobila nekoliko demona iz Krvničkog soja, zakletih neprijatelja ljudske rase; uspela je da se probije do astralne ravni, stanja duha na kome se Zaštitnici okupljaju i razmenjuju iskustva; a saznala je i da se u njenom gradu krije Egzarh, ogromni demon koga čuva Ardat-Lili, vampirica prerušena u modnu kreatorku. Na trećini serijala Gea je već uznapredovala kao Zaštitnica toliko da je saborci ne smatraju novajlijom, dovoljno da njen sukob sa Ardat-Lili u ovoj epizodi doživi preokret.

    Za taj preokret pročitajte priču – mi ćemo se ovde malo pozabaviti starim „bezbednjakom“ Klajvom, koji se pojavljuje u ovoj svesci, i misijama na kojima je očigledno bio. Naime, u Argentini (i većem delu Južne Amerike) tokom šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka nije se znalo da li su više ljudi pobili levo ili desno orijentisani teroristi. U tom haosu 1976. izvršen je vojni puč kako bi se uveo red. Do reda, naravno, nije došlo – počela je opšta državna represija nad svakim ko misli drugačije. Autor Gee Luka Enoh u predgovoru za originalno izdanje Klajvovog krsta citira guvernera Buenos Ajresa iz tog doba, Ibera Sen Žana, koji je izjavio: „Prvo ćemo pobiti sve prevratnike, onda ćemo pobiti sve njihove saradnike, zatim simpatizere, pa onda one nezainteresovane, i na kraju ćemo pobiti sve neodlučne.“ Tradicionalno nervozne što se tiče levičara u komšiluku i ne previše izbirljive što se tiče saveznika, Sjedinjene Američke Države podržale su ovu vojnu huntu i mnogi argentinski vojnici prošli su obuku u Školi Amerika (škola dve Amerike – Severne i Južne) u Fort Beningu, ustanovi koja je već nekoliko decenija obučavala „bezbednjake“ iz Latinske Amerike. Rezultat svega toga je oko 9.000 nestalih osoba tokom „suzbijanja prevratnika“ u Argentini. Enoh kaže da mu je veliki izvor informacija bila knjiga Let Horacija Verbickog. U toj knjizi je Verbicki, argentinski novinar, zapisao svedočenje Adolfa Silinga, jednog od vojnih oficira čiji je zadatak bio da svlače i bacaju drogirane neposlušnike iz aviona kao u jezivoj sceni koju ćete pročitati u stripu.

    Više detalja

    Br.strana: 130

    Povez: broširan

    God.izdanja: 2010..

    Izdavač: Darkwood

    ISBN: 978-86-6163-014-9

    Šifra: 27555
    Ovaj naslov je trenutno RASPRODAT
    Ukucajte ovde vaš mail kako biste bili obavešteni kada knjiga bude ponovo u prodaji:

    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 130

    Povez: broširan

    God.izdanja: 2010..

    Izdavač: Darkwood

    ISBN: 978-86-6163-014-9

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.