• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Građevinski materijali – struktura, osobine, tehnologija i korozija
    Građevinski materijali – struktura, osobine, tehnologija i korozija

    Građevinski materijali – struktura, osobine, tehnologija i korozija

    Dr Bartul Skenderović, Dr Milan Kekanović

    OPIS KNJIGE:

    Da bi se građevinski materijali pravilno odabrali i koristili potrebno je što bolje poznavati njihov sastav i strukturu i promene koje se u njima mogu odigrati za vreme i posle izgradnje u eksploataciji objekata. Pošto je važno da se što više zna o mogućim promenama do kojih može doći u ugrađenim materijalima pod uticajem okruženja u kome će se objekat nalaziti od čega mogu zavisiti osobine i trajnost objekta. Stoga je napisano prvo poglavlje da bi se stekla, ili obnovila, neka osnovna znanja o mikrostrukturi i mogućim hemijskim i fizičkim promenama u raznim uslovima.

    U drugom poglavlju pojavljuju se i detaljnije govori o mikrostrukturi, sastavu i mogućim hemijskim promenama pojedinih grupa građevinskih materijala. Posebno naglašavamo da se govori i o osobinama i načinu upotrebe nekih pomoćnih materijala (izolatori, boje, lakovi, vatrostalni materijali itd. ).
    U trećem poglavlju se detaljnije govori o tehnologiji proizvodnje i osobinama cementnih betona za koje su upravo građevinski inženjeri i glavni tehnolozi za proizvodnju i ugradnju. Betoni su danas jedan od najprimenljivijih materijala u svetu sa kojim se grade i monumentalni i vrlo skupi objekti od velike važnosti za čovečanstvo čiji vek trajanja treba biti što duži. Zbog toga se betoni moraju posebno izučavati i unapređivati.
    Četvrto poglavlje je posvećeno koroziji građevinskih materijala, a posebno betona i čelika, kao i o raznim postupcima zaštite od korozije. Nažalost, danas je gotovo svaka sredina agresivna na materijale i mora se mnogo više voditi računa kod projektovanja objekata. Danas se u svetu sve više traži projektovanje i trajnosti objekata u datoj sredini.
    Kod pisanja ove knjige korišten je veoma širok dijapazon svetske stručne literature sa raznih govornih područja. Posebno je vredno napomenuti da su sami autori u ovu knjigu ugradili i deo svojih naučnih i inovativnih ostvarenja koja su nastala kao plod predhodnog dugotrajnog istraživačkog rada koji je potvrđen na naučnim skupovima, u svetski poznatim laboratorijama kod atestiranja novih proizvoda, kao i u uslovima eksploatacije na samim objektima.
    Ova knjiga je namenjena studentima građevinskih i drugih tehničkih fakulteta. Isto tako nadamo se da će bar neki delovi knjige biti interesantni i za inženjere u praksi kod projektovanja, građenja i eventualne sanacije objekata.

    Više detalja

    Br.strana: 300

    Povez: mek, b5

    God.izdanja: 2011.

    Izdavač: AGM knjiga

    Šifra: 11871
    Ovaj naslov je trenutno RASPRODAT
    Ukucajte ovde vaš mail kako biste bili obavešteni kada knjiga bude ponovo u prodaji:

    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 300

    Povez: mek, b5

    God.izdanja: 2011.

    Izdavač: AGM knjiga

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.