• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Kompjuterski kriminal
    Kompjuterski kriminal

    Kompjuterski kriminal

    OPIS KNJIGE:

    Ova knjiga pisana je sa željom da čitaocima pruži celovit uvid u stanje kompjuterskog kriminala - temu koja, s pravom, izaziva sve veću pažnju svetske, a u poslednje vreme i domaće javnosti. Obrađen je veliki broj pitanja, od kojih mnoga izazivaju brojne kontroverze, utoliko pre što buran razvoj ovog fenomena još nije okončan. Naprotiv, po mnogim pokazateIjima nalazimo se još uvek na samom početku tog razvoja.

    Knjiga je pisana i sa ciljem da skrene pažnju javnosti na tamnu stranu informacione tehnologije na koju se, u silnoj želji da što pre iskoristimo sve njene blagodeti, često zaboravlja. Takođe, autor se nada da će ova knjiga biti podsticaj, u oblasti teorije, za dalja istraživanja ovog vrlo ozbiljnog fenomena savremenog društva, a u oblasti prakse, da se na svim nivoinui društvene zajednice pravovremeno iniciraju adekvatne akcije radi suprotstavljanja ovom novom društvenom zlu. Jer, kompjuterski kriminal, zbog svog specifičnog karaktera, visoke stope rasta i velike društvene opasnosti, u sve većoj meri postaje vrlo ozbiljan društveni problem, i to ne samo u nacionalnim već i u međunarodnim razmerama.

    Namenjena je naučnoj i stručnoj, ali i široj javnosti - svima koje interesuje problematika kompjuterskog kriminala. Ovo utoliko pre jer informatička pismenost u sve većoj meri postaje glavna odrednica vremena u kojem živimo, a poznavanje problema kompjuterskog kriminala postaje jedan od elemenata opšte kulture, dok za informatičare i neke specifične profesije (vojska, policija, sudstvo i tužilaštvo) i deo njihovih profesionalnih obaveza. Iz tih razloga autor se trudio da tekst bude ne samo koristan već, koliko je to moguće, i zanimljiv čitaocu.
    Ova knjiga je pisana na osnovu teorijskih i empirijskih istraživanja sprovedenih u toku izrade doktorske teze KOMPJUTERSKI KRIMINALITET l ZAŠTITA INFORMACIONIH SISTEMA, koja je uspesno odbranjena 1998. go-dine na Fakultetu organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu.
    Posle je učinjen određen napor da se ovo izdanje osveži najnovijim statističkim podacima iz oblasti kompjuterskog kriminala, obrađene su i nove forme kompjuterskog kriminala, proširenje Rečnik ključnih pojmova kako bi se čitaocima maksimalno olakšalo razumevanje materije, a izvršene su i druge, manje, sadržinske izmene.

    Više detalja

    Br.strana: 564

    Povez: 24 cm

    God.izdanja: 2004.

    Izdavač: Odbrana

    ISBN: 86-335-0177-5

    Šifra: 44519
    Ovaj naslov je trenutno RASPRODAT
    Ukucajte ovde vaš mail kako biste bili obavešteni kada knjiga bude ponovo u prodaji:

    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 564

    Povez: 24 cm

    God.izdanja: 2004.

    Izdavač: Odbrana

    ISBN: 86-335-0177-5

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.