• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Ljubavne poruke koje neprekidno teku
    Ljubavne poruke koje neprekidno teku

    Ljubavne poruke koje neprekidno teku

    OPIS KNJIGE:

    Kao što i sam naziv knjige kaže Ljubavne poruke koje neprekidno teku, u njoj je opisan izvor osećaja koji se stvara dok naš pesnik sanja i živi ljubav, kao da je uvek na nepresušnom izvoru inspiracije kada je u pitanju žena koja nosi u sebi sve one čari kojim je sposobna da zadobije pažnju muškarca. Stihovi pesnika Kneževića, u drugom delu knjige, su oda ženi. Njenoj lepoti. Njenom postojanju. Njenom duhu.

    Pesnik pronosi iz pesme u pesmu isti neugasli žar prema ženi. Način na koji joj se obraća ostaje kao nauk muškom rodu, način na osnovu koga mogu svojom dovitljivošću i osećajem stići do tajanstvenog srca žene.Iako kroz pesme promiče više imena o kojima Mladomir piše, ipak se čini kao da se obraća toj jednoj iskonskoj, dalekoj, neosvojivoj, a ipak sveprisutnoj ženi u svakom segmentu života, i u svakoj ženi na svetu. On rečima putuje, traži, i nikada ne odustaje. Ploveći vremenom čije kormilo juri pokrenuto vetrom strasti, naš pesnik dostiže prostore sveta i vasione. A čoveku jeste dat osećaj koji, ako oživi, može osetiti čitavu vaseljenu. Neko je pokreće ljubavlju, neko inelektom, dok Mladomir svoju inspiraciju traži i pronalazi u ženi. I od toga ne odustaje. Pesme su mu čak i pevljive, pa bi uz muziku mogle još više dotaći ženska srca. Stihovi u ovoj knjizi bi još lepše zvučali kada bi se iza njihove recitacije, u pozadini, čuli nežni i tihi akordi akustične gitare. Doživljaj bi bio potpun i sveobuhvatan.


    Svima nama je poznato da su ljudskom duhu potrebna iskušenja da bi mogao da počne da razume život. Ta iskušenja naš pesnik prolazi kroz ljubav, dotle, da je razvio sposobnost učenja ljubavi rečju ,,voleti,,. To nije klasična škola, niti klasično učenje, jer se ljubav ne uči, nego oseća i prenosi dušom, željom, osećajem. To je, pre bih rekla, azbuka postojanja i sjedinjenja. LJubav je probuđena energija kao čist zrak svetlosti, i ako prema njoj postupamo istinito dobićemo zauzvrat ispunjenu svrhu i značaj sopstvenog puta što nikada nije bilo lako. Vrednosti koje čine život kvalitetnim se ne retko vremenom obrušavaju. Ali je, zato, ljubav večita statua koja stoji na svodu svih vekova, i čuva ljudski rod da ne potone u sopstvene greške.


    I verovatno bi svaka žena bila sretna ukoliko bi joj bio posvećen bilo koji stih nalik stihovima iz zbirke poezije LJubavne poruke koje neprekidno teku.
    Obratiti se rečju i stihom prožetim ljbavlju oduvek je bila najveća vrednost i najveća suština osećaja ljubavi u čoveku.

    Tanja Vukićević, pesnikinja

    Više detalja

    Br.strana: 50

    Povez: mek

    Izdavač: Književna omladina Srbije

    Šifra: 44132
    Ovaj naslov je trenutno RASPRODAT
    Ukucajte ovde vaš mail kako biste bili obavešteni kada knjiga bude ponovo u prodaji:

    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 50

    Povez: mek

    Izdavač: Književna omladina Srbije

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.