• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Tumori glave i vrata
    Tumori glave i vrata

    Tumori glave i vrata

    Drago Prgomet i suradnici

    OPIS KNJIGE:

    Reč izdavača:

    ’’Knjiga Tumori glave i vrata djelo je 51 stručnjaka koji se u svom istraživačkom i stručnom radu bave problematikom dijagnostike, liječenja, rehabilitacije i potpore bolesnicima s tumorima glave i vrata. Ona je sveobuhvatni specijalistički tekst za poslijediplomske potrebe, odlična podloga za specijalizante iz otorinolaringologije, maksilofacijalne kirurgije te specijalizante onkoloških struka: specijalizante iz onkologije i radioterapije i internističke onkologije. Jednako tako, ovaj udžbenik je dobra podloga za one studente medicine koji žele nešto više znanja iz područja tumora glave i vrata s primjenom u otorinolaringologiji i kliničkoj onkologiji. Ova knjiga u cijelosti pokriva potrebe poslijediplomske nastave za navedene specijalističke programe i dodiplomske potrebe studenata medicine.

    Knjiga je izvorno djelo, prije svega u poglavljima koja opisuju način nastanka tumora grkljana, njihovu epigenetičku strukturu te u zaključcima oko načina liječenja koja su temeljena na suvremenim istraživanjima i primjeni modernih načina liječenja, kako kirurškog tako i medikamentoznog. Orginalnost se ogleda i u stilu prezentiranja materije, velikom broju izvornih primjera te sistematičnosti.

    Posebna je vrijednost ove knjige u njezinoj multidisciplinarnosti, koja danas predstavlja temelj uspješnog liječenja.

    Djelo je primjereno opsegom, pokrivenošću tema, suvremenošću, multidisciplinarnošću te inteligencijom bazične onkologije, onkološke dijagnostike i patologije, terapijskih modaliteta te suportivno simptomatske terapije u onkologiji tumora glave i vrata. Djelo je metodički prilagođeno predmetu i svrsi za koju je napisana.

    Prof. dr. sc. Drago Prgomet kao urednik i značajan broj vodećih stručnjaka iz različitih medicinskih disciplina su kroz 31. poglavlje popunili prazninu u medicinskim tekstovima na hrvatskom jeziku u navedenom području (samim tim je riječ o izvornom djelu na našem jeziku), služili su se odgovarajućom literaturom (30 – 60 literaturnih navoda nakon svakog poglavlja). Terminologija i mjerene jedinice su usklađene s postojećim propisima i praksom, a djelo je više nego jasno u sadržajnom i jezičnom smislu te pregledno izneseno.

    Knjiga je usporediva sa sličnima objavljenima na engleskom jeziku, a koje su bile osnovica za učenje, studiranje navedene problematike naših specijalizanata otorinolaringologije, maksilofacijalne kirurgije i onkoloških disciplina do danas.

    U današnje vrijeme malodušnosti i nespremnosti ulaganja u mlađe, druge općenito, prof. Prgomet i suradnici su napisali knjigu koja je uistinu odlična podloga za učenje o tumorima glave i vrata specijalizantima ORL područja te onima koji specijaliziraju onkološke struke. Jasno, pri tome se ne smije zaboraviti i širu medicinsku javnost, prvenstveno studente medicine i stomatologije kojima ova knjiga može i treba poslužiti kao dodatni, širi izvor medicinskog znanja na temu tumora glave i vrata.’’

    Više detalja

    Br.strana: 420

    Povez: Tvrdi povez

    God.izdanja: 2019.

    Izdavač: Medicinska naklada

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 978-953-176-861-0

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Šifra: 154487
    Cena: 8.102 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 420

    Povez: Tvrdi povez

    God.izdanja: 2019.

    Izdavač: Medicinska naklada

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 978-953-176-861-0

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.