• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Poslednji tango u Kraljevu
    Poslednji tango u Kraljevu

    Poslednji tango u Kraljevu

    OPIS KNJIGE:

    Najnoviji roman naše poznate spisateljice Jasmine Ane, pod nazivom „Poslednji tango u Kraljevu", svečano je predstavljen 10. novembra na promociji u prostorijama Udruženja književnika Srbije. Ovu knjigu objavilo je Izdavačko preduzeće Prosveta u svojoj ediciji „Hit", a to je sedmi po redu roman Jasmine Ane, koja je uvek uspešno saradjivala sa našom izdavačkom kućom.Predstavljajući ovo delo, jedan od naših najpoznatijih savremenih književnika Milisav Savić je istakao da je ovo „proza koja ima čitaoce."
    „Neki ovo nazivaju „ljubićima" ili „voditeljskom prozom", a ja kažem da je ovo proza koja ima svoju publiku. Tačno je da je ovo ljubavni roman, ali dela Jasmine Ane se uglavnom čitaju bez potrebe za maramicama, a pored ljubavnih tema, fabula sadrži i blagu političku i društvenu konotaciju, - naveo je Savić, dodavši da autorka upravo insistira na fabuli priče, jer je to šansa da se čitalac zaintrigira.Ističući da je tema većine romana Jasmine Ane tzv. visoko društvo, Savić je naveo da „njeni junaci nose firmiranu garderobu, kreću se od Beograda do Pariza i šire oko sebe miris najskupljih parfema". Zanimljivo je da je ovaj naš poznati pisac bio direktor „Prosvete" kada je Jasmina Ana objavila svoj prvi roman, upravo u našoj izdavačkoj kući.
    Na promociji je govorio i Dragan Milenković, direktor IP „Prosveta" , koji se zahvalio Jasmini Ani na tome što je svoj roman objavila baš u našoj izdavačkoj kući, navodeći da je njena podrška „Prosveti" veoma značajna.
    „ Odmah nakon što sam pročitao prvih nekoliko rečenica, odlučio sam da objavimo ovu knjigu, jer je dobra i veoma sam ponosan na tu odluku" , kazao je on.
    Sama autorka objasnila je u svega par rečenica da roman o tri dugogodišnje drugarice iz Kraljeva govori o „vremenu koje, iz današnje prespektive, podseća na Andersenovu bajku".
    „ To je priča o vremenu u kojem novac nije bio glavni gospodar, u kojem su svi imali sutra, živelo se lepo i bezbedno. Nije bilo gladnih, živelo se bez velikih stresova, školovanje i lečenje je bilo besplatno...Bile su to raspusne, poslednje godine Titovog socijalizma, a deca koja su se kasnije radjala zaticala su mnogo suroviju, oskudniju stvarnost" , podvukla je ona.
    Promocija je završena uz taktove čuvene pesme „Stani, stani, Ibar vodo", u izvođenju Čede Markovića, a uz muzičku podršku profesora Nikole Rackova. A da se tango ne bi igrao samo u knjizi, na početku promocije pobrinuli su se doajen srpskog plesa Miša Plavšić i njegova partnerka Mirjana Savić.
    Najnoviji roman Jasmine Ane možete kupiti u "Prosvetinoj" knjižari "Geca Kon", ali i drugim knjižarama širom Srbije.

    Više detalja

    Br.strana: 278

    Povez: broš

    God.izdanja: 2014.

    Izdavač: Prosveta

    Šifra: 54087
    Ovaj naslov je trenutno RASPRODAT
    Ukucajte ovde vaš mail kako biste bili obavešteni kada knjiga bude ponovo u prodaji:

    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 278

    Povez: broš

    God.izdanja: 2014.

    Izdavač: Prosveta

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.