• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Profesor i njegova domaćica
    Profesor i njegova domaćica

    Profesor i njegova domaćica

    OPIS KNJIGE:

    Joko Ogava, jedna od najpoznatijih japanskih književnica, napisala je potresno lepu knjigu o porodici, pamćenju i matematici.

    On je izvanredan profesor matematike s neobičnim problemom — posle teške ozlede glave njegovo pamćenje svedeno je na samo osamdeset minuta. Ona je majka desetogodišnjeg dečaka i spretna domaćica koja pazi na Profesora. Svakoga jutra, Profesor i njegova domaćica iznova se upoznaju; među njima se rađa neobičan i divan odnos. Iako mu sećanje ne traje dugo (njegov mozak je poput trake koja se svakih osamdeset minuta briše), Profesor i dalje živo pamti skladne jednačine iz prošlosti. A brojevi, u svom jasnom poretku, domaćici i njenom sinu otkrivaju skroviti lirski svet. Profesor ume da poveže najjednostavniju veličinu, kao što je veličina domaćičine cipele, sa univerzumom i na taj način tešnje i dublje povezuje njihove živote, iako mu pamćenje polako nestaje.

    Profesor i njegova domaćica knjiga je o čarobnoj priči o značenju života u sadašnjem vremenu i o neobičnim jednačina koje su kadre da stvore porodicu…

    Joko Ogava jedna je od najcenjenijih savremenih japanskih književnica. Rođena je 1962. godine u Okajami i do sada je objavila preko dvadeset romana i nekoliko knjiga priča. Dobitnica je svih prestižnih književnih nagrada u Japanu, između ostalog, ponela je Akutagavinu nagradu za Dnevnik trudnoće, čuvenu Nagradu Jomijuri za knjigu Profesor i njegova domaćica, kao i Tanizakijevu nagradu za knjigu Minin marš. Dobitnica je i Nagrade Širli Džekson za svoju prvu knjigu prevedenu na engleski jezik Bazen, tri novele. Prema tri njena romana snimljeni su filmovi u Japanu i Francuskoj.

    U Ogavinim romanima protagonisti su uglavnom žene. U njihove živote čitalac biva uvučen pronicljivim spisateljičinim opisima onoga što one, najčešće kao u iskrivljenom ogledalu, primećuju i osećaju, ili odbijaju da vide. Piše jednostavno i mirno. Na površini sve izgleda spokojno. Ali njeno umeće leži u tome što joj polazi za rukom da nas obuzme i povede ka onome što je izvan očekivanog.

    Pored njenog najtiražnijeg romana Profesor i njegova domaćica, izdvajaju se i sledeća Ogavina dela: Dnevnik trudnoće, Bazen, Hotel Ajris, Treći prst, Minin marš i najnovija zbirka priča pod naslovom Osveta.

    Više detalja

    Br.strana: 184

    Povez: mek

    Izdavač: Tanesi

    Dostupnost: ISPORUKA ZA 10-20 DANA
    Šifra: 42461
    Ovaj naslov je trenutno RASPRODAT
    Ukucajte ovde vaš mail kako biste bili obavešteni kada knjiga bude ponovo u prodaji:

    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 184

    Povez: mek

    Izdavač: Tanesi

    Dostupnost: ISPORUKA ZA 10-20 DANA
    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.