• Srbija
 • English
 • +381 (0)11 3463 072
 • +381 (0)60 3463 072
 • Seoska naselja skopske kotline - Peti deo
  Seoska naselja skopske kotline - Peti deoSeoska naselja skopske kotline - Peti deoSeoska naselja skopske kotline - Peti deo

  Seoska naselja skopske kotline - Peti deo

  Dr Jovan F. Trifunoski

  Polovna knjiga, izuzetno očuvana.

  Izdavač: Nije naznačen (verovatno autor) - Skopje (Skoplje),
  1964. god.
  Broširan povez, 24 cm.
  124 str.

  Jovan Trifunoski (Vrutok, 23. septembar 1914 - Beograd, 1. februar 1997) je bio srpski i makedonski geograf i antropogeograf.

  Rođen je 23. septembra 1914. u selu Vrutok kod Gostivara u zemljoradničkoj porodici. Osnovnu školu završio je u rodnom selu a sedam razreda gimnazije u Skoplju. Osmi razred i diplomski ispit položio je u Tetovu. Na Filozofski fakultet u Skoplju upisao se 1935. i završio ga sa uspehom 1939. Posle završenih studija odlazi u vojsku u Beogradu, gde služi u Vojno-geografskom institutu. Iz vojske je izašao kao geodetski potporučnik. Od novembra 1940. do marta 1941. bio je asistent na geografskom institutu pri Filozofskom fakultetu u Skoplju. Učestvovao je u Aprilskom ratu. Za vreme okupacije boravio je u Beogradu. Od 1941. do 1943, radio je kao asistent na Geofrafskom institutu u Beogradu kada je otpušten, pa je radio kao profesor geografije u Drugoj i Petoj beogradskoj gimnaziji.

  Godine 1943. položio je državni asistenski ispit koji mu je priznat i od novih vlasti pred specijalnom državnom komisijom 1945. od 1943. do 1945. radio je kao asistent na Beogradskom geografskom institutu. Godine 1946. prebačen je u na Skoplje Skopski filozofski fakultet gde je kao asistent radio do 1952, kada dobija zvanje univerzitetskog predavača. Doktorirao je 1950. pred komisijom Sanu odbranivši kao tezu antropogeografsku studiju: Kumanovsko-preševska Crna Gora. Na Skopskom Univerzitetu radio je do svog penzionisanja 1979. godine

  Radio je u Beogradu i Skoplju kao redovni i vanredni profesor. Celog života radio je na antropogeografskim izučavanjima, ostvarujući ideju Jovana Cvijića, bar što se tiče južnog dela Jugoslavije, o antropogeogrefskom izučvanju svih naselja u zemlji-Edicija Naselja i poreklo stanovništva. Objavio je veliki broj monografija i stručnih rasprava na temu antropogeografije u eminentnim časopisima kao što su: Glasnik srpskog geografskog društva, Srpski etnografski zbornik, Glasnik SANU-a i u mnogim drugim.

  MOLIM VAS PAŽLJIVO PROČITAJTE!!! Komunikacija isključivo porukama na sajtu Korisna knjiga. Plaćanje pre slanja, rok za uplatu je pet radnih dana, po isteku roka smatram da je kupac odustao od kupovine. Knjige šaljem kao preporučenu tiskovinu, paket, post ekspress. . . Poštarina isključivo na teret kupca. Knjige (zbog lošeg iskustva) NE ŠALJEM POUZEĆEM. Za oštećenja nastala u transportu, ne odgovaram, ali ću se truditi da robu zapakujem najbolje moguće, i da je obezbedim od bilo kakvih oštećenja. Na području Novog Sada preuzimanje knjiga moguće na novom naselju, na adresi sa sajta Korisna knjiga. Zbog velikog broja predmeta, molim Vas da pre kupovine proverite da li imam predmet koji želite, putem poruke na sajtu Korisna knjiga.

  1.500 din

  Lokacija prodavca: Novi Sad
  Način slanja:
 • -Poštom
 • -Kurirskom službom
 • -Lično preuzimanje
 • Način plaćanja:
 • -Slanje po uplati
 • -Pilikom ličnog preuzimanja
 • Izaberite željenu varijantu:


  Napomena za prodavca:
   
  Šifra: 153083
  Prodavac: lavovski (6394)
  Ocena:
  • Pozitivne: 776
  • Negativne: 0
  • Neutralne: 2
  Prosecna ocena: 100,0%

  KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
  Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.