• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Sokolar - sabrane priče
    Sokolar - sabrane priče

    Sokolar - sabrane priče

    OPIS KNJIGE:

    Reč izdavača :

    ’’Ime Vladimira Lazovića se još od kraja sedamdesetih vezuje za jako uspešne naučnofantastične i fantazi priče, objavljivane po svim kultnim časopisima : ’’Galaksiji’’, ’’Sirijusu’’, ’’Politikinom zabavniku’’, ’’Alefu’’, ’’Znaku sagite’’.

    Priča ’’Sokolar’’ (Sirijus, 1987) Osvaja nagrade SFERA i ’’Lazar Komarčić’’, i predstavlja prekretnicu za celokupnu srpsku naučnofantastičnu scenu : uvodi motive slovenske i srpske mitologije, pokreće lokalno bitna pitanja, postavlja mesta radnje na domaći teren, u kontrastu sa tada tekućom praksom emuliranja strane fantastike i smeštanja likova sa stranim imenima u angloamerički ili nacionalno neodređen kontekst. Uspeh ’’Sokolara’’ je potvrdio stavove pisaca okupljenih oko Društva ’’Lazar Komarčić’’ te je pokrenuo niz pisaca da demonstrativno odbaci postojeća predubeđenja da ’’leteći tanjiri ne sleću u Lajkovac’’, pa nam sledeće godine donose niz fenomenalnih priča i romana Radmila Anđelkovića, Bobana Kneževića, Zorana Jakšića, Dragana R. Filipovića, Gorana Skrobonje i drugih, smeštenih prostorno i duhovno u srpsku kulturu.

    Iako je konstantno prisutan u periodici i antologijama, do sada nismo imali priliku da držimo njegovu samostalnu knjigu u rukama, što je kosmička nepravda prema autoru tek nedavno ispravljena. Kao prva knjiga u ediciji ’’Posle milion godina’’ izdavačka kuća ’’Everest Media’’ Bobana Kneževića objavljuje izbor preko trideset Lazovićevih priča pod sudbinskim naslovom ’’Sokolar’’, podeljene u tematske odeljke : Staze kojima niko ne ide (alternativna istorija), Sokolar (mač i magija), Ćutljiva sestra sna (moderni mitovi i bajke), Profili haosa (kiberpank). Priče su propraćene obimnim tekstom Zorana Stefanovića ’’Pukovnik koji vlada žanrovima’’.

    Od kriznih godina sa kraja prošlog veka i urušavanja dostupnih žanrovskih kiosk-izdanja postalo je logistički jako teško ispratiti (naučno)fantastičnu scenu koja se prenela u slabo dostupna izdanja, fanzine i književne časopise. Zbog toga se desio paradoks, da je jedan od boljih, nagrađivanijih, stalno prisutnih autora novijoj publici nedostupan i nepoznat. Ova knjiga je prilika da ljubitelji domaće fantastike najzad popune jednu bitnu rupu na svojim policama i da se upoznaju sa svojim novim omiljenim piscem. Kad je pročitate i budete tražili još, uskoro ćete i naći : u pripremi je reizdanje Lazovićevog romana ’’Hrim, ratnik’’, kao i više stripskih adaptacija.’’

    Više detalja

    Br.strana: 630

    Povez: Meki povez

    Izdavač: Everest media

    ISBN: 978-86-7756-077-5

    Šifra: 139581
    Ovaj naslov je trenutno RASPRODAT
    Ukucajte ovde vaš mail kako biste bili obavešteni kada knjiga bude ponovo u prodaji:

    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 630

    Povez: Meki povez

    Izdavač: Everest media

    ISBN: 978-86-7756-077-5

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.