• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Frida ili o boli
    Frida ili o boli

    Frida ili o boli

    OPIS KNJIGE:

    „Frida ili o boli“ Slavenke Drakulić je potresan i inspirativan roman koji istražuje život slavne meksičke umetnice Fride Kalo, žene čija je lična bol pretvorena u bezvremenu umetnost.

    Kroz vešto kombinovanje različitih pripovedačkih tehnika, fiktivnih elemenata i činjenica, Drakulić dočarava kompleksan portret Fride, koja je kroz svoju umetnost prkosila društvenim normama i slavila svoju jedinstvenost.

    Roman prati Fridu od njenih ranih borbi s bolešću, koja je započela kada je sa šest godina obolela od dečje paralize, pa sve do brojnih operacija i strastvenih ljubavnih afera s poznatim muralistom Dijegom Riverom. Slavenka Drakulić istražuje kako je Fridina umetnost postala neodvojiva od njenog života, te kako je uprkos fizičkim ograničenjima i bolovima, njen duh ostao nesalomiv. Fridino telo je bilo slomljeno, ali njen duh nikada.

    U knjizi se posebno ističe autorkin pristup prikazivanju Fridine fizičke i emocionalne boli. Prošlogodišnja amputacija noge bila je njena trideset i druga operacija, što ilustruje dugogodišnju borbu s telom koje je bilo preplavljeno bolom. Međutim, Drakulić se ne zadržava samo na vidljivim ožiljcima, već istražuje i one nevidljive, emocionalne rane koje su oblikovale Fridinu umetnost i život.

    Kroz posvećeno istraživanje i duboko saosećanje, Drakulić uspeva da prikaže Fridinu hrabrost i istrajnost. Frida je kroz svoje slike izražavala svoje najdublje emocije, tugu, ljubav, bol i strast, čime je stvarala umetnost koja je bila izrazito lična, ali i univerzalna. Njena dela su odraz njene unutrašnje borbe i nepokolebljivog duha, a Drakulić vešto prenosi ovu složenost na stranicama svog romana.

    „Frida ili o boli“ je roman koji ne samo da osvetljava život i rad jedne od najznačajnijih slikarki svih vremena, već i inspiriše čitaoce da pronađu lepotu u nesavršenosti i istraju uprkos teškoćama.

    Kroz ovaj dirljiv i umetnički uspelo napisan roman, Slavenka Drakulić uspeva da dočara trajno nasleđe Fride Kalo, žene čiji je život bio obeležen bolom, ali čiji je duh bio neobuzdan i besmrtan.

    Prelistaj
    Više detalja

    Br.strana: 160

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Laguna

    ISBN: 9788652152025

    Šifra: 238977
    Cena: 699 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 160

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Laguna

    ISBN: 9788652152025

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.