• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Kratak spoj
    Kratak spojKratak spoj

    Kratak spoj

    OPIS KNJIGE:

    "Kratak spoj" Dragana Vasića nije samo impresivno prvo delo jednog autora, već i znak da je književna scena bogatija za pisca sa velikim P, koji svojim izvanrednim pripovedačkim tehnikama i stilom uspešno briše granice početničkih nesigurnosti i uveliko prevazilazi uobičajene prve korake u literaturi.

    Sa sedam pripovedaka koje se prožimaju, knjiga predstavlja kompleksno isprepletene narative koji izazivaju čitaoca da iznova otkriva i preispituje slojeve teksta.

    "Kratak spoj" odlikuje se prstenastom kompozicijom, gde poslednja priča služi kao ključ za razumevanje prve, ali i kao epilog celokupnog života glavnog junaka. Ova struktura omogućava ne samo formalnu cirkularnost već i dublje razumevanje emotivnih i filozofskih težišta koje autor istražuje. Vasić kroz svoje pripovetke stvara složen portret savremenog čoveka, čiji se život ogleda u ljubavi, idealima, i sukobima sa sopstvenim slabostima i društvenim očekivanjima.

    Pripovetke su bogate citatima iz književnosti, poezije, muzike, filmova i narodnih izreka, što čini delo intertekstualno bogatim i otvara metatekstualne diskusije. Autor se poigrava sa ovim citatima, često ih preoblikuje kroz satiru i ironiju, čime pojačava atmosferu priča i naglašava svoje poruke. Takav pristup ne samo da daje svežinu tekstovima, već i potiče čitaoca na aktivno učestvovanje u tumačenju i pronalaženju dubljeg smisla.

    Vasić svoje likove postavlja u različite životne situacije, istražujući njihove unutrašnje dileme i sukobe. Glavni junak, koji se pojavljuje kroz sve priče, predstavlja duh vremena, a njegove priče su odrazi univerzalnih ljudskih iskustava, poput usamljenosti, krivice, i potrage za smislom. Ovaj junak je često u sukobu sa društvenim normama, što ga čini izolovanim, ali i duboko svesnim sveta oko sebe.

    Priče u zbirci "Kratak spoj" nisu samo povezane likovima i temama, već i zajedničkom težnjom da se uhvati trenutak lične istine u svetu koji često deluje haotično i nepravedno. Vasić uspešno koristi dijalog kao ključni element u gradnji svojih narativa, gde glasovi njegovih likova odzvanjaju autentičnošću i emocijama.

    Ovaj literarni prvenac Dragana Vasića je izazovan za čitanje, ne samo zbog slojevitosti tema i stilova, već i zbog intelektualne stimulacije koju pruža. "Kratak spoj" je knjiga koja zaslužuje pažnju i višestruko čitanje, jer svako novo prolazenje kroz tekstove otkriva nove aspekte i dublje značenje koje autor vešto krije iza prividno jednostavnih narativa. Knjiga predstavlja bogatstvo za svakog ljubitelja književnosti koji ceni kompleksnost i dubinu u istraživanju ljudske prirode i društvenih fenomena.

    Više detalja

    Br.strana: 104

    Povez: Broširan povez

    God.izdanja: 2022.

    Izdavač: Kreativna radionica Balkan

    ISBN: 9788664031608

    Šifra: 238995
    Cena: 770 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 104

    Povez: Broširan povez

    God.izdanja: 2022.

    Izdavač: Kreativna radionica Balkan

    ISBN: 9788664031608

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.