• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Nasilni grabe carstvo nebesko
    Nasilni grabe carstvo nebesko

    Nasilni grabe carstvo nebesko

    OPIS KNJIGE:

    Knjiga "Nasilni grabe carstvo nebesko" Fleneri O’Konor je prodorna i slojevita priča koja se bavi temama fanatizma, lične sudbine i duhovnog traganja. Centralna figura romana, Fransis Marion Tarvoter, je lik kojeg je oblikovala serija ekstremnih životnih okolnosti, od rane siročadi do intenzivnog verskog obrazovanja koje mu je nametnuo njegov deda-ujak Mejson, čime je postavljen temelj za njegov turbulentni životni put.

    Tarvoterovo putovanje, kako fizičko tako i duhovno, odvija se između dva pola: porodičnog nasleđa koje je duboko ukorenjeno u verskom fanatizmu i modernog sveta koji zagovara racionalnost i obrazovanje, koje predstavlja njegov ujak Rejber. Ova dinamika je metaforički prikazana kroz Tarvoterovo kolebanje između "vode i vatre", "dobrog i zlog", te "sakralnog i profanog", simbolizujući njegovu unutrašnju borbu između tradicionalnih vrednosti i modernog društva.

    Roman "Nasilni grabe carstvo nebesko" istražuje kako se ljudi nose s nasleđem i kako pokušavaju preoblikovati svoje identitete u skladu s vlastitim uvjerenjima ili očekivanjima okoline. Tarvoter je portretiran kao lik koji stoji na rubu, kako bukvalno tako i figurativno, gdje njegova odluka da se "zanese ka praznini" simbolizuje njegov konačan odbor da prihvati bilo koji oblik impozantne kontrole, bilo da je reč o religioznom fanatizmu ili modernom racionalizmu.

    O’Konorova koristi svoj prepoznatljiv stil, bogat simbolizmom i ironijom, da istakne složenost ljudskih motiva i dubinu njihovih unutrašnjih sukoba. Njena sposobnost da preplete lokalni kolorit američkog Juga sa univerzalnim pitanjima identiteta, vere i nasilja čini ovaj roman izuzetno moćnim i uznemirujućim literarnim delom.

    "Nasilni grabe carstvo nebesko"
    nije samo priča o potrazi za ličnim identitetom ili kritika društvenih normi; to je duboko introspektivna analiza prirode zla i nasilja, kao i pokušaj razumevanja granica ljudske slobode u kontekstu predestinacije i izbora. Ovim delom, Fleneri O’Konor potvrđuje svoje majstorsko umeće u istraživanju mračnih i kompleksnih tema koje pokreću ljudsku psihu i duh.

    Više detalja

    Br.strana: 170

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2023.

    Izdavač: Kontrast izdavaštvo

    ISBN: 9788660361976

    Šifra: 238463
    Cena: 999 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 170

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2023.

    Izdavač: Kontrast izdavaštvo

    ISBN: 9788660361976

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.