• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Zagonetka ruže
    Zagonetka ruže

    Zagonetka ruže

    OPIS KNJIGE:

    "Zagonetka ruže" autorke Kate Quinn predstavlja uzbudljiv istorijski triler koji nas vodi u srce Drugog svetskog rata, na tajanstveno imanje Bletchley Park, epicentar britanskih špijunskih operacija.

    Ovde tri izuzetne žene, Osla, Mab i Beth, postaju nerazdvojni deo timske borbe protiv nacističke Nemačke, koristeći svoje jedinstvene veštine da razbiju šifre koje bi mogle odrediti ishod rata.

    Osla je lepa i bogata debutantica, čija se želja da dokaže svoju vrednost izvan visokog društva ogleda kroz njen rad kao prevoditeljke. Njeno poznavanje nemačkog jezika čini je ključnom u prevođenju dešifrovanih poruka. Mab, devojka iz siromašnih krajeva Istočnog Londona, koristi svoju oštroumnost i veštine da se izbori sa složenim uređajima za dešifrovanje, dok Beth, povučena i inteligentna, uz njihovu podršku postaje jedna od najtalentovanijih dešifrantica.

    Nakon rata, 1947. godine, kada se Britanija priprema za kraljevsko venčanje princeze Elizabeth i princa Philipa, ove tri žene ponovo se ujedinjuju nakon što ih misteriozno šifrovano pismo ponovo spoji. Dokument, koji krije ključ za razrešenje drevne zagonetke, izaziva otvaranje starih rana i suočavanje sa izdajom koja je narušila njihovo prijateljstvo. Jedna od njih se nalazi u psihijatrijskoj ustanovi, a njihov povratak na mesto gde je sve počelo, Bletchley Park, postaje ključan za rešavanje finalne zagonetke.

    Autorica vešto koristi istorijski kontekst i detaljno istražene činjenice o radu Bletchley Parka, prikazujući složenost rada na dešifrovanju nacističkih kodova i emotivni teret koji su nosili oni koji su se bavili tim tajnim poslom. Sa svakom laticom ruže koja se otkriva, opasnost raste, a intrige se produbljuju, dovodeći do dramatičnog vrhunca koji čitatelje drži na ivici sedišta.

    "Zagonetka ruže" nije samo roman o ratnim šiframa; to je priča o prijateljstvu, izdaji i herojskoj borbi tri žene koje su se našle na preseku istorijskih događaja.

    Kate Quinn ovim delom potvrđuje svoju sposobnost da plete složene narative koji osvetljavaju kako lične tako i globalne borbe, čineći "Zagonetku ruže" nezaboravnim dodatkom svakoj kolekciji ljubitelja istorijskih romana.

    Više detalja

    Br.strana: 692

    Povez: Tvrdi povez

    God.izdanja: 2021.

    Izdavač: Znanje Zagreb

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789533604077

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Šifra: 236488
    Cena: 5.073 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 692

    Povez: Tvrdi povez

    God.izdanja: 2021.

    Izdavač: Znanje Zagreb

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789533604077

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.