• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Čarolija derviške flaute - Vizije Ainali Babe
    Čarolija derviške flaute - Vizije Ainali Babe

    Čarolija derviške flaute - Vizije Ainali Babe

    OPIS KNJIGE:

    Knjiga "Čarolija derviške flaute - Vizije Ainali Babe" autora Abdullah H. Dornbracha uranja čitatelje u mistični svijet sufijske tradicije i duhovne poezije, otkrivajući duboke univerzalne istine kroz prizmu lika Ainali Babe, legendarnog derviša i pjesnika.

    Ovo djelo je više od puke biografije; to je istraživanje duhovnog putovanja kroz simboliku, rituale i muziku koje derviši koriste za dosezanje transcendentnih stanja svijesti.

    Autor, Abdullah H. Dornbrach, koristi lik Ainali Babe, koji je stvarna ili možda mitološka figura unutar sufijskog reda, kao središnji motiv za pripovijedanje o putovanju prema unutarnjem prosvjetljenju. Knjiga je strukturirana oko serije vizija koje Ainali Baba doživljava, a koje su podstaknute dubokim meditativnim stanjima induciranim sviranjem njegove derviške flaute. Ovaj instrument nije samo glazbeni alat, već ključ za otključavanje vrata duhovnih dimenzija i dubljeg razumijevanja univerzuma.

    Svaka od vizija koje Ainali Baba doživljava je pažljivo opisana, s bogatim detaljima koji oslikavaju kako sufijska učenja teže objedinjavanju sa božanskim, te kako muzika može služiti kao most između fizičkog i duhovnog svijeta. Dornbrach iznosi kompleksne koncepte sufijske filozofije kao što su jedinstvo postojanja, ljubav kao put ka božanskom, i stalno teženje duše za povratkom svome izvoru.

    Kroz narativ, čitatelji su pozvani da razmišljaju o značenju vlastite duhovnosti i načinima na koje umjetnost i ljepota mogu služiti kao sredstva za dosezanje dubljeg duhovnog zadovoljstva i razumijevanja. "Čarolija derviške flaute" također razmatra teme poput patnje, iskupljenja, i transformacije, istražujući kako se duhovni preobražaj može manifestirati u svakodnevnom životu.

    Knjiga nije samo za one koji su zainteresirani za sufijsku kulturu ili duhovnost općenito, već i za ljubitelje poezije i glazbe koji cijene kako ovi oblici umjetnosti mogu izražavati i inducirati duboke emocionalne i duhovne iskustva.

    "Čarolija derviške flaute - Vizije Ainali Babe" nudi ne samo uvid u specifičnu duhovnu tradiciju, već i univerzalne lekcije o moći umjetnosti da oblikuje i obogaćuje naše unutarnje živote.

    Više detalja

    Br.strana: 198

    Povez: Tvrdi povez

    God.izdanja: 2021.

    Izdavač: Harša

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789537907693

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Šifra: 238304
    Cena: 3.320 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 198

    Povez: Tvrdi povez

    God.izdanja: 2021.

    Izdavač: Harša

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789537907693

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.