• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Crvotočina
    Crvotočina

    Crvotočina

    OPIS KNJIGE:

    Roman "Crvotočina" autorice Davora Žmegača uvodi čitatelje u mračni i složeni svijet političkog trilera i kriminalističke fikcije, smješten u suvremeni Zagreb. Priča počinje šokantnim otkrićem: tijelo predsjedničkog kandidata Viktora Radana pronađeno je brutalno ubijeno u Ljetnom kinu Tuškanac, s fotografijom kontroverznog povijesnog lika Ante Pavelića pričvršćenom za njegovu majicu. Ovaj zločin izaziva buru u javnosti i pokreće detaljnu policijsku istragu, kao i privatnu istragu koju pokreće Radanova udovica.

    Centralni lik romana, Tibor Dombaj, bivši je policajac koji se sada bavi privatnim detektivskim poslom. Unatoč svojoj sumnjivoj reputaciji, Tibor je sposoban i domišljat istražitelj. U njegov tim se ubrzo uključuje njegova bipolarna kći Kaja, talentirana street-art umjetnica s ambicijama da postane neka vrsta stvarne Lisbeth Salander iz romana "Djevojka s tetovažom zmaja". Kajin lik dodaje osobni i emocionalni sloj narativu, dok ona ne samo da se bori s vlastitim mentalnim zdravljem već i aktivno sudjeluje u rješavanju misterija.

    Dok istraga napreduje, pojavljuje se drugo tijelo, također označeno slikom Pavelića, što ukazuje na moguće političke motive i dublje povijesne veze unutar same priče. Žmegač koristi elemente hrvatske filmske i političke povijesti kako bi istkao kompleksnu mrežu odnosa i sukoba, stvarajući priču koja je istovremeno triler i introspektivni pogled na moralne dileme s kojima se suočavaju likovi.

    "Crvotočina"
    se istražuje pitanja naslijeđene krivnje, posljedice prošlih zločina na sadašnjost i etičke granice osvete. Žmegač se služi filmskim tehnikama u pripovijedanju, stvarajući scene koje su vizualno moćne i koje reflektiraju njegovo iskustvo kao filmskog režisera. Roman je pun obrata i napetosti, a istraga se odvija kao spajanje fragmenata, gdje svaki otkriveni detalj dodatno produbljuje misteriju.

    Kroz priču "Crvotočina" čitatelj je vođen na putovanje kroz vremena i prostora, gdje se prošlost i sadašnjost sudaraju na načine koji su neočekivani i ponekad strašni. Davor Žmegač majstorski manipulira tempo čitanja, navodeći čitatelje da istražuju dubine ljudske psihe dok se približavaju neizbježnom i dramatičnom zaključku. Ovaj roman nudi bogat, slojevit i emotivan pogled na suvremenu Hrvatsku, njezinu povijest i kulturu, istražujući pritom univerzalne teme pravde, istine i iskupljenja.

    Više detalja

    Br.strana: 400

    Povez: Tvrdi povez

    God.izdanja: 2023.

    Izdavač: Hena

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789532594232

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Šifra: 238341
    Cena: 4.953 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 400

    Povez: Tvrdi povez

    God.izdanja: 2023.

    Izdavač: Hena

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789532594232

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.