• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Istorija umetnosti, dopunjeno izdanje
    Istorija umetnosti, dopunjeno izdanje

    Istorija umetnosti, dopunjeno izdanje

    H.V. Janson , Entoni F. Janson

    OPIS KNJIGE:

    "Istorija umetnosti" H.V. Jansona i Entonija F. Jansona predstavlja temeljno i detaljno štivo koje se smatra jednim od najznačajnijih dela u oblasti umetničke edukacije i istraživanja.

    Ovo novo izdanje, koje je revizirao i obogatio Jansonov sin Entoni, ne samo da nadograđuje originalni tekst brojnim korekcijama i dopunama, već i uključuje najnovija dostignuća i otkrića u umetničkom svetu, čineći knjigu savremenijom i relevantnijom za današnje čitatelje.

    Knjiga obuhvata impresivan raspon tematskih oblasti, od praistorije do postmoderne, nudeći čitaocima uvid u evoluciju vizuelnih umetnosti kroz vekove. Njena sveobuhvatnost ne ograničava se samo na tradicionalne oblike umetnosti kao što su slikarstvo i skulptura, već obuhvata i primenjene umetnosti, arhitekturu, kao i novije oblike umetničkog izražavanja poput fotografije i digitalne umetnosti.

    Poseban naglasak stavljen je na interdisciplinarni pristup, sa detaljnim razmatranjima kako historijskih tako i teoloških, filozofskih, i estetskih aspekata umetnosti. Uključeni su i antologijski izbori tekstova iz teorije umetnosti, koji pružaju dublje razumevanje ključnih teorijskih pristupa i konceptualnih okvira koji su oblikovali umetnost kroz istoriju.

    Ovo novo izdanje takođe karakteriše bogatstvo dodatnih materijala, uključujući iznova napisanu hronologiju događaja, imenik značajnih muzeja i arhitektonskih spomenika, opštu bibliografiju, pojmovnik stručnih termina, kao i internetsku bibliografiju. Ovi resursi čine knjigu neprocenjivim alatom za studente, akademike, i stručnjake, ali i za širu publiku zainteresovanu za umetnost.

    Knjiga je dizajnirana tako da bude pristupačna i korisna kako za profesionalne umetnike i istoričare umetnosti, tako i za amatere i ljubitelje umetnosti. Njena pedagoška vrednost dugo je prepoznata u akademskim krugovima, gde se koristi kao osnovni tekst na brojnim fakultetima i umetničkim školama širom sveta.

    "Istorija umetnosti" Jansona nije samo knjiga; to je sveobuhvatan vodič kroz umetničku istoriju koji omogućava čitaocima da istražuju, razumeju i cene umetnost na znatno dubljem nivou, pružajući im ključeve za razumevanje kako umetnički radovi komuniciraju vizuelne, kulturološke i duhovne vrednosti kroz vekove.

    Više detalja

    Br.strana: 1030

    Povez: Tvrdi povez

    God.izdanja: 2023.

    Izdavač: Edicija d.o.o.

    ISBN: 9788671579537

    Šifra: 233028
    Cena: 14.520 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 1030

    Povez: Tvrdi povez

    God.izdanja: 2023.

    Izdavač: Edicija d.o.o.

    ISBN: 9788671579537

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.