• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Izabrana dela
    Izabrana dela

    Izabrana dela

    OPIS KNJIGE:

    Izabrana dela pisca Dragutina Inkiostri-Medenjaka predstavljaju duboko isprepletanu kolekciju umetničkih ostvarenja, u kojoj se ogleda život i strast ovog istaknutog stvaratelja iz različitih perspektiva. Knjiga nas vodi kroz živopisnu biografiju Inkiostri-Medenjaka, rođenog 1866. godine u Splitu, koji je svoj kreativni trag ostavio širom Balkana.

    Ova knjiga predstavlja ne samo retrospektivu Inkiostri-Medenjakovih umetničkih dela već i duboko uronjen portret umetnika samog, čiji je život obilježen avanturama, putovanjima i istraživanjem različitih kreativnih sfera. Autor nas vodi kroz Inkiostri-Medenjakovu rano obrazovanje i formiranje u Italiji, koje će kasnije obogatiti njegovu umetničku perspektivu.

    Kroz bogato ilustrovane stranice ove knjige, otkrivamo Inkiostri-Medenjakov rad kao slikara i primenjenog umetnika u raznim gradovima, uključujući Zagreb, Karlovac, Beograd, Novi Sad, Banjaluku, Boku Kotorsku i Skoplje. Njegov nemirni duh i strast prema umetnosti vode ga kroz različite regione, gde ostavlja svoj pečat kroz različite umetničke discipline.

    Posebno zanimljiv deo knjige istražuje Inkiostri-Medenjakovu borbu za stvaranje savremenog nacionalnog stila zasnovanog na narodnoj tradiciji u arhitekturi i primenjenim umetnostima. Autor naglašava kako je Inkiostri-Medenjak bio prvi dizajner u regionu, čije je stvaralaštvo promovisalo ovu viziju. Knjiga se bavi i polemikama koje su pratile njegovo delo, dok je autor istraživao i branio svoju varijantu secesije.

    Osim umetničkog rada, Inkiostri-Medenjak je ostavio dubok trag kroz svoje studije i knjige, a posebno se izdvaja njegova knjiga Naša arhitektura iz 1907. godine.

    Izabrana dela ovog talentiranog umetnika i arhitekte unutrašnje dekoracije čine izuzetno raznoliku kolekciju, obuhvatajući zidne dekoracije, plakate, konstrukciju nameštaja, pozorišne scenografije i jednostavne građevinske intervencije u prostoru. Kroz ovu knjigu, čitaoci će imati priliku da dublje razumeju Inkiostri-Medenjakovu strast prema umetnosti i njegovu ključnu ulogu u oblikovanju kulturnog pejzaža Balkana u periodu kada se umetnost i arhitektura razvijala i transformisala.

    Više detalja

    Br.strana: 308

    Povez: meki

    God.izdanja: 2023.

    Izdavač: Art press

    ISBN: 9788690499298

    Šifra: 234412
    Cena: 1.900 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 308

    Povez: meki

    God.izdanja: 2023.

    Izdavač: Art press

    ISBN: 9788690499298

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.