• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Mali kupci, veliko tržište
    Mali kupci, veliko tržište

    Mali kupci, veliko tržište

    OPIS KNJIGE:

    Knjiga Mali kupci, veliko tržište nastala je kao rezultat autorkinog proučavanja dečijeg tržišta, i potrebe da se u našoj zemlji na marketinški fundiran i sistematičan način pristupi ovom značajnom segmentu. Istraživanjem ove teme u SAD autori se bave već preko dve decenije, dok je na prostorima zemalja u tranziciji ova tema do sada bila skoro zanemarivana. Ova knjiga je nemenjena svima koji posluju na dečijem tržištu u Srbiji, ali i u zemljama u regionu (prevashodno u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Hrvatskoj i Makedoniji), a koji imaju potrebu da razumeju ponašanje dece u potrošnji, kako bi ostvarili optimalne poslovne rezultate.

    S obzirom na to da je knjiga nastala na bazi magistarske teze, koja je odbranjena 2008. godine na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, knjiga pruža uvid u najznačajnije merketinške teorijske koncepte i objašnjava njigovu primenu u svakodnevnom poslovnom pristupu deci. Naročito značajni jesu brojni primeri iz svetske i domaće prakse, gde se daju praktične ideje za unapređivanje poslovanja na područjima Srbije, ali i drugih zemalja u tranziciji. Treba naglasiti i da je za potrebe pisanja knjige sprovedeno istraživanje na široj teritoriji Srbije (Beograd, Niš, Novi Sad, Valjevo i Šabac), među decom uzrasta 6–14 godina, što omogućava menadžerima uvid u savremene želje i preferencije dece kao potrošača na ovim prostorima.

    Knjiga je podeljena u četiri, logičke međusobno povezane celine. U prvom delu knjige, analiziraju se determinante tržišta dece potrošača. Karakteristike koje su analizirane određuju zašto je taj starosni segment drugačiji u odnosu na ostale tržišne segmente. Najveća pažnja posvećuje se ekonomskim faktorima, s obzirom na to da oni u nejvećoj meri i oslikavaju važnost i aktuelnost teme. Deca kupuju proizvode i usluge svojim novcem i „buduće“ tržište, pa se mogu posmatrati kao najlukrativniji segment od svih postijećih na tržištu.

    Geografska disperzija, polna i starosna struktura, kao i važnost života u urbanoj sredini proučeni su na samom početku. Dalje, pošto deca svoje prve potrođačke navike formiraju u porodici, a kasnije vršnjaci, kao referentna grupa, suštinski utiču na njihove odluke o kupovini, potrebno je sagledati i sam proces potrošačke socijalizacije. Kako deca nisu samo članovi društva, već su i osobene ličnosti, izlažu se njihove osnovne psihološke karakteristike. Proučavanje psiholoških karakteristika vrlo je značajno u kreiranju što efektivnije i efikasnije komunikacije sa tržištem dece potrošača, kao i izbor prave strategije pozicioniranja...

    Više detalja

    Br.strana: 167

    Povez: mek, 24 cm

    God.izdanja: 2010.

    Izdavač: Zavod za udžbenike

    ISBN: 978-86-17-17010-1

    Šifra: 30852
    Cena: 1.210 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 167

    Povez: mek, 24 cm

    God.izdanja: 2010.

    Izdavač: Zavod za udžbenike

    ISBN: 978-86-17-17010-1

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.