• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • O veri i otadžbini
    O veri i otadžbini

    O veri i otadžbini

    OPIS KNJIGE:

    Odlomak:

    Predgovor:

    Dragi čitaoče, pred tobom stoji jedna neobična knjiga. Radi se o zbirci intervjua arhimandrita, a danas Episkopa egorjevskog Tihona.

    Stvaralaštvo episkopa Tihona koje je prešlo, kako stvari stoje, cijelu planetu zemlju, poznato je i srpskoj javnosti. Samo kada pomislimo na remek djelo Nesveti a sveti ostajemo bez daha i naježene kože. Filmske kadrove i književne pasuse iza kojih stoji ep. Tihon Ševkunov, mnogi vide danas kao značajan pomak u pravoslavnom stvaralaštvu uopšte. Sa tih „ruskih strana“, navikli smo da nam dolaze prekrasna Žitija svetih starijeg i novijeg doba, duboka filosofsko-teološka promišljanja i originalna književnost. Ipak, stvaralaštvo ep. Tihona je nešto novo.

    Mi, Pravoslavni Hrišćani, pomalo naviknuti na jedan „tradicionalan“ žanr u kojem se kanališe teološka misao, radujemo se kada vidimo da se blagodatna usta ne daju vezati (1 Tim. 5:18) i da riječ Božija, ulazi u „novo ruho“ (Lk.5:36-39). Knjiga koja stoji pred nama, sačinjena je kao kompilacija intervjua sveštenomonaha Tihona, a danas Episkopa egorjevskog. Razgovori sa vladikom Tihonom izlazili su raznim povodima u različitim časopisima i radio-televizijskim kućama. Iskreno, čitanje nečijih intervjua ad infinitum ne zvuči baš uzbudljivo. Međutim, intervjui, jednako kao i cijelokupno stvaralaštvo harizmatičog ep. Tihona, izuzetno su intersantni, jer su svjedočanstvo kroz kakva je sve iskušenja prolazila Ruska Pravoslavna Crkva i njeni sveštenoslužitelji u naše dane. Potom, krajnje je uzbudljivo čitati riječi čovjeka, koji odgovara na ponekad provokativna novinarska pitanja i deklasira ih ljepotom svoje harizme i smirnoumlja. Upitan da prokomentariše razne pojave savremenog svijeta, od političkih, duhovno-teoloških i kulturoloških, ep. Tihon sa rijetkim darom rasuđivanja (διάκρισης), ulazi u suštinu fenomena koji predstavljaju naš ovozemaljski život danas.

    Kao episkop Crkve Hristove, a iznad svega kao Hrišćanin, preporučujem svima ovu knjigu na čitanje.

    Episkop † Sergije

    Više detalja

    Br.strana: 367

    God.izdanja: 2020.

    Izdavač: Udruženje Poredak

    Šifra: 184284
    Cena: 1.200 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 367

    God.izdanja: 2020.

    Izdavač: Udruženje Poredak

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.