• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Praznične besede
    Praznične besede

    Praznične besede

    OPIS KNJIGE:

    Pred vama je drugo izdanje knjige Praznične besede, budući da je veliko interesovanje čitalaca za pola godine „istopilo" njen prvi tiraž. Posebno me je obradovala činjenica da su i nedeljne i praznične besede naišle na izuzetno dobar prijem među sveštenoslužiteljima SPC, kako starijim, tako i mlađim. Više sveštenika je u proteklom periodu kontakgiralo žarkovačku parohijsku zajednicu da bi pribavili primerke tih knjiga, što mi daje veliki podstrek za dalji rad.

    Novo izdanje knjige je uvek dobra prilika da se tekst dodatno „utegne“ i po potrebi doradi. U slučaju Prazničnih beseda, na nekim mestima je dodatno preciziran izraz, ubačen podesniji termin ili, pak, dopunjen deo rečenice. Bilo je i čisto korektorskih intervencija u tom pogledu su mi sugestije čitalaca oduvek bile važne. Među njima, ubedljivo najverniji saradnik kritičar je istovremeno i idejni inspirator pisanja knjiga beseda i nezaobilazna ličnost u njihovim uvodnicima to je prvi pojac žarkovačke crkve, Milutin Dušanić, kome dugujem posebnu zahvalnost.

    On bi svaku moju knjigu za nekoliko dana ne samo pročitao, već i detaljno stilski proučio, te bih posle njegovog čitanja redovno dobijao korektorske primedbe koje idu do pojedinačnih slova i zapeta. Svaki put sam bio zadivljen Milutinovim darom da uoči takva sitna mesta, sve dok nisam saznao da je korektorski zanat „ispekao“ tokom devedesetih godina radeći u štampariji Srpske patrijaršije u Beogradu, što je prilog opisu njegove ličnosti koji će čitalac pronaći u uvodnicima obe knjige beseda.

    Želeo bih da se zahvalim i izdavačkoj kući Bernar, tačnije njenom glavnom uredniku i mom dugogodišnjem prijatelju Nikoli Drobnjakoviću, za nastavak prakse štampanja novih izdanja u okviru edicije „Zakletva Životu“. Nikola je jedan od najvećih entuzijasta koje sam do sada sreo na polju izdavaštva i pravo osveženje u tom domenu za srpsko podneblje.

    Najviše, pak, blagodarim Gospodu Bogu, za mogućnost da služim Crkvi i širim reč Jevanđelja. To je nezaslužena čast i prilika koju, nadam se, neću izneveriti.

    Prezviter Oliver Subotić U Beogradu,
    o prazniku Svetog Vasilija Ostroškog, leta Gospodnjeg 2015.

    Više detalja

    Br.strana: 102

    Povez: broš

    God.izdanja: 2014.

    Izdavač: Bernar

    ISBN: 9788687993785

    Dostupnost: isporuka za 3 - 10 dana
    Šifra: 52969
    Cena: 514 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 102

    Povez: broš

    God.izdanja: 2014.

    Izdavač: Bernar

    ISBN: 9788687993785

    Dostupnost: isporuka za 3 - 10 dana
    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.