• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Snovi, snoviđenja i po neko doviđenja
    Snovi, snoviđenja i po neko doviđenja

    Snovi, snoviđenja i po neko doviđenja

    OPIS KNJIGE:

    Zbirka poezije "Snovi, snoviđenja i po neko doviđenja" beogradske pesnikinje Jelene Trajanovski Stanković je maestralno delo koje umetnički istražuje različite sfere ljudske emocije, unutrašnjeg iskustva i ljubavnih osećanja kroz strukturirani poetski triptih.

    Delo je podeljeno u tri tematski i emotivno povezana ciklusa – Snovi, Snoviđenja, i Doviđenja – svaki od njih nosi svoj jedinstveni ton i perspektivu, ali zajedno tvore skladnu i koherentnu celinu.

    Prvi ciklus, "Snovi", uvodi čitaoca u svet idealizovanih želja i aspiracija, gde su pesme satkane od nežnih niti maštanja i lirskih zanesenosti. Ovaj deo zbirke obuhvata pesme koje odražavaju pesnikinjine duboke, često idealizovane osećaje prema voljenoj osobi, pružajući uvid u unutrašnji svet pun nade i čežnje.

    Drugi ciklus, "Snoviđenja", predstavlja prelazak iz sfere snova u složenije i često konfliktne stvarnosti života i ljubavi. Ovde se pesme bave više introspektivnim i reflektivnim tonom, istražujući kako se unutrašnji svetovi sudaraju sa vanjskim realnostima. Snoviđenja su prepuna simboličnih slika koje oslikavaju borbu između ideala i stvarnosti, često sa nijansom melanholije ili dubokog samoposmatranja.

    Treći ciklus, "Doviđenja", označava završetak emotivnog putovanja kroz snove i snoviđenja, donoseći teme rastanka, oproštaja i kulminaciju prethodno razvijenih tema. Pesme u ovom delu zbirke bave se konačnim razrešenjima, često sa bittersweet ili nostalgičnim podtonom, reflektujući na prolaznost i promenljivost ljubavi i života.

    Pesnikinja koristi aforizme kao podnaslove za svaki od ciklusa, koji služe kao žižne tačke oko kojih se razvijaju centralne teme i ideje svakog segmenta. Ovi aforizmi ne samo da daju sažetak emotivnog i tematskog fokusa ciklusa, već i funkcionišu kao filozofske refleksije koje produbljuju značenje pesama.

    Jelena Trajanovski Stanković u "Snovima, snoviđenjima i po neko doviđenja" majstorski plete kompleksne emocionalne narative koji istovremeno evociraju intimnost i univerzalnost ljudskog iskustva.

    Njena sposobnost da prenese duboku emocionalnu istinu kroz bogat jezik i izražajne slike čini ovu zbirku dragocenim i dirljivim doprinosom savremenoj poeziji.

    Više detalja

    Br.strana: 80

    Povez: Broširan povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Partenon

    ISBN: 9788671579803

    Šifra: 238288
    Cena: 495 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 80

    Povez: Broširan povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Partenon

    ISBN: 9788671579803

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.