• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Srbi Bosne i Hercegovine u XIX veku: Borba za slobodu i ujedinjenje
    Srbi Bosne i Hercegovine u XIX veku: Borba za slobodu i ujedinjenjeSrbi Bosne i Hercegovine u XIX veku: Borba za slobodu i ujedinjenje

    Srbi Bosne i Hercegovine u XIX veku: Borba za slobodu i ujedinjenje

    OPIS KNJIGE:

    Ova knjiga sabira sve važno što je do sada na temu borbe za slobodu i ujedinjenje Srba iz Bosne u XIX veku napisano i rezimira jedan dugi istorijski hod koji je početkom prošlog veka privremeno okončan stvaranjem Jugoslavije.

    Knjiga je napisana u formi klasične srpske istoriografije, objašnjava korene političkih razlika između Srba i drugih naroda u BiH.

    Na kraju rada (Neoliberalizam — ekonomska neefikasnost uz socijalnu neodgovornost i moralnu neosetljivost), izloženog na naučnom skupu (20.03.2015) u organizaciji Akademije ekonomskih nauka, napisao sam: Sredinom 2015. godine, ako Bog da, punim 65 godina i posle ove rasprave planiram da prestanem sa aktivnim učešćem na našim tradicionalnim raspravama u Akademiji ekonomskih nauka i Naučnom društvu ekonomista. Želeo bih da se intenzivnije posvetim završetku knjige koju sam ranije započeo, a koja će iziskivati višegodišnji rad.

    Ono što sam planirao da napišem i objavim iz oblasti ekonomije, učinio sam za radnog veka, pa sam, napunivši 65 godina života i 41 godinu radnog staža i postavši penzioner, intenzivirao rad na ovoj knjizi. Na njoj sam godinama sporadično radio (posle objavljivanja mojih zavičajnih knjiga), a intenzivno tokom poslednjih nekoliko godina.

    Svetozar Sg. Dušanić me je 1980ih godina ubeđivao da se posvetim pisanju istorije našeg zavičaja. Na moju konstataciju da se nisam školovao za istoričara, govorio je: Dušanići, nezavisno od toga špga studiraju na fakultetu, po pravilu, završe kao istoričari. Moj otac Stevan i ja smo završili bogosloviju, amoj sin Slobodan klasičnu filologiju, i svi smo, uglavnom, pisali o istoriji. Slobodan je kao istoričar postao i redovni član Srpske akademije nauka iumetnosti. Tada o tome nisam ozbiljnije razmišljao. Međutim, sredinom prve decenije XXI veka (20062008) objavio sam tri knjige iz zavičajne istorije, a sada se ponovo vraćam pisanju knjige iz istorije šireg zavičaja.

    To sam učinio iz tri osnovna razloga: prvi, neko je lepo rekao da svaki čovek ostaje dužnik zavičaju, pa želim da se na ovaj način bar delimično odužim kraju i precima; drugi, zavičajne knjige pisao sam sa većim zadovoljstvom nego knjige iz ekonomske problematike, pa sada kao penzioner mogu sebi priuštiti da istražujem i pišem o onome u čemu više uživam;

    Više detalja

    Br.strana: 707

    Povez: Tvrdi povez

    God.izdanja: 2018.

    Izdavač: Karić fondacija

    ISBN: 9788675940562

    Šifra: 126433
    Cena: 2.750 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 707

    Povez: Tvrdi povez

    God.izdanja: 2018.

    Izdavač: Karić fondacija

    ISBN: 9788675940562

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.