• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Uviđaj i veštačenje saobraćajnih nezgoda na putevima
    Uviđaj i veštačenje saobraćajnih nezgoda na putevima

    Uviđaj i veštačenje saobraćajnih nezgoda na putevima

    OPIS KNJIGE:

    Izdanje Uviđaj i veštačenje saobraćajnih nezgoda na putevima nastalo je iz potrebe da se materija ovog udžbenika priručnika upotpuni sadržajima koji su nedostajali prethodnim izdanjima. U knjizi su prikazani i sadržaji koje je autor objavljivao u časopisima i zbornicama radova sa naučno-stručnih skupova. Uput za objavljivanje ove materije proistekao je iz analize brojnih primera, obavljenih veštačenja saobraćajnih nezgoda za potrebe sudstva, većeg broja sudskih veštaka i interesovanja stručne javnosti za obradu materije koja je programom predviđena u naučno-nastavnim predmetima: Bezbednost saobraćaja, Analiza bezbednosti saobraćaja, Ekspertize saobraćajnih nezgoda, Preventiva u bezbednosti saobraćaja, Saobraćajna tehnika, Uviđaj saobraćajnih nezgoda koji se izučavaju na Saobraćajnom fakultetu Beograd, Novi Sad, Bitolj i višim saobraćajnim školama u Kragujevcu, Nišu, Prištini, Beogradu, Banja Luci i Srpskom Sarajevu, na dodiplomskoj i postdiplomskoj nastavi.
    U knjizi su obrađeni: sadržaj, postupci i metode pri vršenju uviđaja kod saobraćajnih nezgoda i pri analizi saobraćajnih nezgoda koja se sprovodi u postupku sudskog veštačenja i proceni štete na motornim vozilima. Izloženi su teoretski i eksperimentalni metodi i postpuci koji se koriste u analizi sudarnih procesa koji nastaju kod saobraćajnih nezgoda. Izloženim modelima rešava se dinamika sudara izmedu automobila i automobila sa drugim učesnicima u saobraćaju. S obzirom na masovnost nezgoda i problema vezanih za njihovo istraživanje, ovom pitanju je poklonjena značajna pažnja. Definisan je sadržaj nalaza i mišljenja veštaka, angažovanje i rad veštaka na uviđaju, u istražnom, krivičnom i parničnom postupku. Obrađeni su modeli za izračunavanje brzine vozila primenom odgovarajućih postupaka i metoda za različite tipove nezgoda sa pojedinačnim i grupnim učešćem vozila svih vrsta i vozila sa drugim učesnicima u saobraćaju. Razrađena je metodologija za ispitivanje uslova pod kojim bi se mogla izbeći nezgoda izradom vremensko-prostorne analize kojom se obraduje tok i mehanizam odvijanja nezgoda i dr.

    Interesovanje saobraćajnih inženjera za problematiku ove knjige koja se bavi ekspertskim istraživanjem pojedinih saobraćajnih nezgoda na zahtev sudova, ispoljeno je, sklonostima za bavljenje ovom problematikom, sve češće kao osnovnom, a ne sporednom delatnošću. Nezadovoljavajući kvalitet rada stručnjaka koji rade na poslovima uvidaja i veštačenja saobraćajnih nezgoda i proceni štete nastalih u nezgodama i nedostatak relevantne literature za njihovu edukciju, podstakao je na dodatnu obavezu za obradu ove materije koja treba da olakša i unapredi rad ove delatnosti. To je posebno značajno, jer se sve veći broj mlađih kadrova sa nedovoljnim iskustvom bez adekvatne pripreme i podrške uključuje u ovu delatnost. Predstoji i postupak licenciranja onih koji več rade ili nastoje da se uključe u rad na veštačenju, pa će izložena materija iz ove oblasti pomoći da se taj postupak uspešno sprovede.

    Više detalja

    Br.strana: 564

    Povez: 24 cm

    God.izdanja: 2007.

    Izdavač: Službeni list Srbije

    ISBN: 978-86-355-0737-8

    Šifra: 47892
    Ovaj naslov je trenutno RASPRODAT
    Ukucajte ovde vaš mail kako biste bili obavešteni kada knjiga bude ponovo u prodaji:

    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 564

    Povez: 24 cm

    God.izdanja: 2007.

    Izdavač: Službeni list Srbije

    ISBN: 978-86-355-0737-8

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.