• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Uvod u neuroznanost svijesti
    Uvod u neuroznanost svijesti

    Uvod u neuroznanost svijesti

    Goran Šimić i Mladenka Tkalčić

    OPIS KNJIGE:

    Knjiga "Uvod u neuroznanost svijesti" autora Gorana Šimića i Mladenke Tkalčić predstavlja temeljit i interdisciplinarni pregled suvremenih znanstvenih spoznaja o svijesti. Objedinjujući najnovija istraživanja iz područja neurologije, psihologije, i kognitivnih znanosti, ova knjiga nudi sveobuhvatan pogled na svijest kao vrhunac evolucijskog razvoja mozga.

    Autori, priznati stručnjaci u svojim područjima, vode čitatelje kroz složenost svijesti koristeći primjere iz kliničke prakse koji ilustriraju kako različiti poremećaji i stanja mozga utječu na svjesno iskustvo. Kroz sedam detaljno razrađenih poglavlja, knjiga pruža duboko razumijevanje kako se svijest manifestira u mozgu, objašnjavajući osnovne procese poput integracije informacija i odgovora na vanjske podražaje, kao i kako se svijest mijenja u različitim fiziološkim i patološkim stanjima.

    Posebno zanimljiv segment knjige posvećen je "teškom problemu" svijesti, terminu koji je uveo filozof David Chalmers 1995. godine, a koji se odnosi na fundamentalno pitanje kako i zašto fizički procesi u mozgu proizvode subjektivno iskustvo. Autori ne samo da predstavljaju teorijske koncepte, već i stimuliraju čitatelje na daljnje istraživanje, potičući ih da razmišljaju o implikacijama tih teorija u stvarnom svijetu, uključujući utjecaj bolesti, ozljeda mozga i farmakoloških intervencija na svijest.

    Jedan od ključnih doprinosa ove knjige je povezivanje teorija svijesti s praktičnom medicinom, pružajući medicinskim stručnjacima i studentima alate i znanja potrebna za bolje razumijevanje i tretman stanja koja utječu na svijest. Također, knjiga istražuje izmijenjena stanja svijesti, uključujući komu i vegetativna stanja, te njihovu dijagnostiku i tretman, otvarajući pitanja o mogućnostima modernih terapeutskih pristupa kao što je duboka mozgovna stimulacija.

    U svijetu gdje umjetna inteligencija postavlja nove izazove i pitanja o prirodi svijesti i mogućnosti svjesnih strojeva, "Uvod u neuroznanost svijesti" služi kao kritičan resurs za razumijevanje granica ljudske svijesti i potencijalnih budućih evolucija u tehnologiji i medicini. Knjiga je nezaobilazno čitanje za sve koji se profesionalno bave neuroznanostima, psihologijom i kognitivnim znanostima, kao i za one zainteresirane za jedno od najdubljih pitanja ljudskog postojanja - što znači biti svjestan.

    Više detalja

    Br.strana: 464

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Ljevak

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789533557649

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Šifra: 239068
    Cena: 5.632 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 464

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Ljevak

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789533557649

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.