• Srbija
 • English
 • +381 (0)11 3463 072
 • +381 (0)60 3463 072
 • Haled Hoseini

  Haled Hoseini


  Haled Hoseini je američki romanopisac rođen 4. marta 1965. godine. Rođen je u gradu Kabulu u Avganistanu. Njegov otac bio je diplomata tako da je u svojoj jedanaestoj godini Hoseini prešao da živi u Francusku sa svojom porodicom. Četiri godine kasnije porodica Hoseini je zatražila azil od vlade Sjedinjenih Američkih Država. Azil im je odobren, a Haled je kasnije postao i punopravni građanin Sjedinjenih Američkih Država. Završio je medicinu i radio je kao doktor. Nije voleo svoju profesiju i često ju je poredio sa ugovorenim brakovima. Hoseini se vratio u Avganistan tek u svojoj trideset i šestoj godini i, po njegovim rečima, 'osećao se kao turista u rođenoj zemlji'.

   

  Napisao je i objavio četiri knjige. Posle uspeha svog prvenca, 'Lovca na zmajeve', Hoseini je dao otkaz i počeo da se bavi samo pisanjem. Radnja svih njegovih knjiga se bar delimično odvija u njegovom rodnom Avganistanu, a sam Avganistan se javlja kao protagonista njegovih dela.

   

  Njegova dela su: 'Lovac na zmajeve', 'Hiljadu čudesnih sunaca', 'A planine odjeknuše' i 'Molitva moru'.

  Naslovi autora (8):
  KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
  Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.