• Srbija
 • English
 • +381 (0)11 3463 072
 • +381 (0)60 3463 072
 • Lujza Hej

  Lujza Hej


  Lujza Hej je američki motivacioni govornik i autor mnogobrojnih knjiga iz oblasti popularne psihologije i samopomoći. Rođena je 1926. godine. 


  Kroz Lujzine tehnike izlečenja, i pozitivnu filozofiju, mnogi su naučili da kreiraju više onoga što su želeli u svom životu, uključujući zdravlja u telu, harmonije u umu i duhu. Njena lična filozofija kovana je kao posledica njenog mučnog detinjstva.  Njeno detinjstvo je bilo nestabilno i osiromašeno, a njeni tinejdžerski dani obeleženi zlostavljanjem. Luiz je pobegla od kuće, i završila u Njujorku, gde je postala model i udala se za uspešnog biznismena. Iako se činilo kao da je njen život doživeo totalni preokret, Luiz je svoje lečenje započela tek 14 godina kasnije, kada se njen brak završio razvodom.

  Metode koje zagovara Lujza Hej su, zapravo, stare vekovima i ima ih u drevnim duhovnim učenjima. To je način da promenite svoj život ukoliko ste voljni da promenite svoj način razmišljanja. Umesto da se utapate u samosažaljenju, izgovarajte afirmacije.

  Lujza je započela, ono što će kasnije postati i njen životni rad davne 1970. godine u Njujorku. Ona je pohađala časove u crkvi religiozne nauke, i trenirala za sveštenicu. Postala je popularni govornik te crkve i uskoro počela da konsultuje i svoje prve klijente. Ovaj rad je ubrzo prerastao u ozbiljnu karijeru. Posle nekoliko godina, Lujza Hej je sastavila detaljni vodič mentalnih uzroka fizičkih bolesti i razvila sistem pozitivnih obrazaca razmišljanja, kao alatke za preobraćanje bolesti u zdravlje. Ova njena kompilacija, bila je osnova za njenu knjigu “Izlečite sopstveno telo” , koju su ljudi nazivali “mala plava knjižica“, zbog boje njenih korica. Ona je počela da putuje po čitavoj Americi, predavajući i održavajući svoje radionice o našoj ljubavi prema sebi i izlečenju sopstvenih života.

  Kada joj je dijagnoziran rak,Lujza je dobila priliku da svoju filozofiju primeni na delu. Ona nije želela da ide uobičajenim putem lečenja, lekovima i operacijom, već je sama osmislila svoj intenzivni program izlečenja, koji se sastojao od afirmacija, vizuelizacija, pročišćenja tela kroz ishranu i psihoterapiju. Kroz 6 meseci, ona se potpuno izlečila od raka.

  Naslovi autora (33):
  KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
  Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.