• Srbija
 • English
 • +381 (0)11 3463 072
 • +381 (0)60 3463 072
 • Živka Vlajković

  Živka Vlajković


  Živka Vlajković (1957) diplomirani je nutricionista, supruga, majka dvoje dece i baka Ane i Andreja.

   

  Zaposlena je u Domu zdravlja Zemun, u Savetovalištu za ishranu dece i majki dojilja. U školi roditeljstva, od 1997. godine, edukuje trudnice o pravilnoj ishrani i dojenju.

   

  Na stručnim skupovima izlaže radove iz oblasti ishrane. Stalni je saradnik nekoliko časopisa za roditelje, u kojima publikuje članke o ishrani. Među svojim profesorima i kolegama poznata je po zalaganju za princip individualnosti u dijetoterapiji.

   

  Od 1993. godine, zahvaljujući mužu koji je počeo da se bavi pčelarstvom, izučava hranljiva i lekovita svojstva pčelinjih proizvoda. Zato ih rado preporučuje, u zdravlju i bolesti. Svojim predavanjima za građanstvo, člancima i učešćem u TV emisijama promoviše pčelinje proizvode i pravilnu ishranu.

   

  „Preventivna medicina, tj. dijetoprofilaksa, jeste moja omiljena oblast. Zato sledeću misao često izgovaram: Odluka je u nama! Menjati moramo svoj odnos prema zdravlju, i čuvati ga kao najveću vrednost koja nam je data u životu.

   

  Neka naša deca rastu i vaspitavaju se u ovom duhu.”

   

  Naslovi autora (4):
  KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
  Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.