• Srbija
 • English
 • +381 (0)11 3463 072
 • +381 (0)60 3463 072 (od 9-19h)
 • Isporuka
  Korisna knjiga vrši isporuku knjiga
  u Srbiji i za inostranstvo.
   
  Isporuka u Srbiji

  1. Za plaćanje knjiga unapred poštarina iznosi 100 dinara bez obzira na broj poručenih knjiga. Dostava se vrši poštompošta logo
  2. Za slanje pouzećem poštarina iznosi 185 dinara. Dostava se vrši aks ekspres kurirskom službom aks kurirska služba
  3. Za opciju „Brza Isporuka“ poštarina iznosi 290 dinara. Porudžbina ima prioritet i stiže znatno brže, u proseku za 1-2 radna dana.

   

  Rok isporuke za 100 dinara dostavu > 3-9 dana
  Rok isporuke za 185 dinara dostavu >2-5 dana
  Rok isporuke za 290 dinara dostavu >1-3 dana

   

  Ukoliko vaša narudžbina pređe 3000 dinara troškove dostave plaća Korisna knjiga.

  Plaćanje u Srbiji moguće je: uplatnicom, pouzećem, karticama, profakturom.

  Isporuka za Kosovo

  Obaveštavamo kupce da od 01.11.2016 isporuka knjiga za Kosovo nažalost nije moguća. U dogovoru sa kupcem postoji mogućnost slanja za poštu u Raškoj gde knjige može lično preuzeti.

   

  Isporuka za inostranstvo

  Postoje dve opcije isporuke knjiga za inostranstvo:

  - standardno slanje poštom 11 eura (samo za porudžbine do 10 eura)
  - DHL ekspres: 18 eura (za porudžbine u vrednosti do 90 eur)

  Napomena za DHL slanje:

  Trošak dostave od 18 eura važi za porudžbine do 90 eura. Preko ovog iznosa porudžbine, na svakih 90 eura dodaje se 18 eura trošak dhl dostave. Na primer ukoliko poručite knjige u vrednosti 179 eura, dostava će vas koštati 36 eura.

  Za kupce iz inostranstva važe navedene cene u eurima (EUR) ili dolarima (USD).

   

  Taksa na uvoz, carina

  U pojedinim državama moguće je da će carinska uprava tražiti plaćanje takse na uvoz. Ovi propisi variraju od države do države i savetujemo Vas da se raspitate da li to važi u vašem slučaju. Takse na uvoz su nepredvidljive za nas. Trošak takse pada uvek na teret kupca.

   

  Načini plaćanja za kupce iz inostranstva:

  Prilikom naručivanja u korpi postoje 2 načina plaćanja:
  • I način: plaćanje platnom karticoma MasterCard,Maestro,Visaomogućila Komercijalna banka
  • II način: plaćanje putem vašeg PayPalnaloga

   

  Prilikom naručivanja kupac bira jednu od ponuđenih opcija i u zavisnosti od izabrane opcije automatski dobija mail sa podacima za uplatu.

   

  Rokovi isporuke:

  Evropa:
  - isporuka standardnom poštom traje od 5 – 15 radnih dana,
  - isporuka DHL brzom poštom traje 1-3 radna dana.

  Amerika, Australija:
  - isporuka standardnom poštom traje od 20-45 dana,
  - isporuka DHL brzom poštom traje 2-7 radnih dana.

  Rokovi isporuke mogu biti produženi za određene artikle, ukoliko uz njih postoji napomena o vremenu isporuke.

  Korisna knjiga preporučuje DHL dostavu ! Pošiljka poslata dhl-om mnooogo brže stiže, a može se i pratiti status pošiljke.

  Napomena: Priprema inostrane porudžbine traje 2-5 dana. Rok dostave važi od trenutka slanja.

   

  Uslovi kupovine

  - Uslovi reklamacija

  Rok za reklamaciju važi 7 dana od trenutka primljene pošiljke. 

  Reklamacije se mogu podneti isključivo u slučaju kada je isporučeni proizvod oštećen, nekompletan ili ne odgovara specifikaciji narudžbine.

  Reklamaciju možete izvršiti telefonom, poštanskim pismom ili mailom. Podaci za kontakt nalaze se na stranici Kontakt.

  U slučaju da je reklamacija kupca na kupljeni proizvod opravdana i da se Korisna knjiga i kupac ne mogu drugačije dogovoriti kupac može da vrati proizvod, dok će Korisna knjiga izvršiti povraćaj novca.

  - Povraćaj novca

  Povraćaj novca se koristi isključivo u slučaju reklamacije.

  Ukoliko je roba plaćena karticom putem interneta, Korisna knjiga d.o.o. je u obavezi da povraćaj novca izvrši preko tog servisa.
  Ukoliko je roba plaćena uplatom na šalteru pošte ili banke na dinarski račun firme, kupac je u obavezi da dostavi svoj tekući račun radi povraćaja novca.

   

  - Izjava o zaštiti privatnosti

  U ime Korisne knjige d.o.o.obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni Korisne knjige odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

  - Sigurnost prilikom plaćanja karticama na www.korisnaknjiga.com

  Obzirom da je sigurnost Vaših ličnih podataka visok prioritet, preduzet je određen broj akcija kako bi omogućio pouzdan, tačan i siguran transfer podataka. Web stranice www.korisnaknjiga.com koriste tehnologiju enkripcije, kao što je Secure Sockets Layer (SSL), kako bi se zaštitili Vaši lični podaci tokom transfera podataka. SSL vrši enkripciju podataka iz porudžbine, kao što su Vaše ime, prezime, adresa i broj kreditne kartice. 

   

  - Isporuka polovnih knjiga

  Korisna knjiga vrši uslugu slanja polovnih knjiga za inostranstvo. Plaćanje je u ovom slučaju moguće isključivo putem platnih kartica ili paypal sistema. Troškovi dostave polovnih knjiga su veći od standardnih troškova isporuke novih knjiga.

  Troškovi koji važe kod dostave polovnih knjiga:
  - ptt trošakovi nabavke do magacina korisne knjige (3 eura po pošiljci ili lokaciji preuzimanja)
  - trošak naše usluge 10 eura (nabavka, pakovanje i slanje)
  - parametar za obračun troškova dostave ka inostranstvu je 20 eura za težinu pošiljke do 5kg

  U pojedinim slučajevima može se desiti da sajt pogreši u obračunu težine same pošiljke. Ovo može biti slučaj za velike komplete polovnih knjiga. Ukoliko dođe do toga korisna knjiga će informisati kupca o ukupnim troškovima dostave. U dogovoru sa kupcem, vrši se doplata za troškove dostave ili vrši storniranje porudžbine i vraća novac kupcu.

   

   - Autorska prava i zabrana neovlašćenog kopiranja i korišćenja sadržaja objavljenih na KorisnaKnjiga.com

   

  U skladu sa Zakonom o autorskom i srodnim pravima Republike Srbije zabranjeno je bilo kakvo, ručno ili softversko neovlašćeno kopiranje ili skrepovanje sadržaja, ili delova sadržaja objavljenih na KorisnaKnjiga.com. Pod sadržajem se podrazumevaju tekstualni sadržaji stranica, oglasi, korisniški podaci, zanimljivosti, fotografije, logotipi, grafička rešenja i svi ostali sadržaji koji se po Zakonu o autorskom i srodnim pravima smatraju autorskim delom. Osnivač KorisnaKnjiga.com će prekršioca goniti sudski.

  KorisnaKnjiga.com zadržava pravo pravo editovanja postavljenih oglasa kako bi ih doveo u formu koja je u skladu sa misijom i formulom portala KorisnaKnjiga.com.

  KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
  Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.