• Srbija
 • English
 • +381 (0)11 3463 072
 • +381 (0)60 3463 072
 • Isporuka
  Korisna knjiga vrši isporuku knjiga
  u Srbiji i za inostranstvo.
   
  Isporuka u Srbiji

  Isporuka u Srbiji se vrši preko Pošte Srbije ili Aks kurirske službe u zavisnosti šta je izabrano u korpi sajta prilikom poručivanja. 

  Slanje preko Pošte Srbije košta 180 dinara. Pošta  

  Slanje preko Aks brze pošte košta 250 dinara.  aks kurirska služba
   

  Prosečno vreme isporuke iznosi 3 do 4 radna dana.
  Udžbenička literatura se isporučuje za 5 do 10 dana.
  Knjige koje se nabavljaju iz inostranstva se isporučuju za 3 do 4 nedelje.

   

  Ukoliko vaša narudžbina pređe 3000 dinara troškove dostave plaća Korisna knjiga.
  Besplatna dostava ne važi ako poručujete polovne knjige.

  Plaćanje u Srbiji moguće je: uplatnicom, IPS skeniraj, pouzećem, karticama, profakturom.

  Isporuka za Kosovo

   

  Korisna knjiga preko Pošte Srbije vrši isporuku paketa za Kosovo. 

  Isporuka se vrši samo za porudžbine koje su uplaćene unapred. Slanje pouzećem trenutno nije moguće.

  Isporuka za BIH i Crnu Goru

   

  Korisna knjiga preko PostPak usluge pošte vrši isporuku paketa za BIH i Crnu Goru. Poručene knjige možete platiti direktno poštaru prilikom isporuke pošiljke.

  Cenovnik dostave:

  Težina paketa Poštarina
  do 1 kg 8,5 eur
  1 - 5 kg 12 eur
  5-10 kg 15 eur
  10-20 kg 18 eur
  20-30 kg 20 eur


  Prosečno vreme isporuke pošiljke je 5 radnih dana od trenutka slanja.

  post pak

   

   

  Isporuka za ostale zemlje

   

  Isporuka za ostale zemlje je moguća preko DHL kurirske službe i standardne pošte. Cenovnik slanja poštom kreće od 7,5 eura pa raste sa brojem poručenih knjiga.

   

  Ukupan iznos poštarine će biti prikazan u korpi sajta prilikom poručivanja. Vreme isporuke poštom traje od jedne do dve radne nedelje. Pošiljke šaljemo avionom - preporučeno.

    

  Priprema inostrane porudžbine traje 2-5 radnih dana. 

  Rokovi isporuke mogu biti produženi za određene artikle, ukoliko uz njih postoji napomena o vremenu isporuke.

   

  Napomena za slanje preko DHL kurirske službe:

  Trošak dostave od 25 eura važi za porudžbine do 90 eura. Preko ovog iznosa porudžbine, na svakih 90 eura dodaje se 25 eura trošak dhl dostave. Na primer ukoliko poručite knjige u vrednosti 179 eura, dostava će vas koštati 50 eura.

  Slanje za Australiju i Novi Zeland košta 35 eura na svakih 90 eura kupovine.

  Za kupce iz inostranstva važe navedene cene u eurima (EUR) ili dolarima (USD).

   

   

  Taksa na uvoz, carina

  U pojedinim državama moguće je da će carinska uprava tražiti plaćanje takse na uvoz. Ovi propisi variraju od države do države i savetujemo Vas da se raspitate da li to važi u vašem slučaju. Takse na uvoz su nepredvidljive za nas. Trošak takse pada uvek na teret kupca.

   

  Načini plaćanja za kupce iz inostranstva:

  Prilikom naručivanja u korpi postoje 2 načina plaćanja:
  • I način: plaćanje platnom karticoma MasterCard,Maestro,Visaomogućila Komercijalna banka
  • II način: plaćanje putem vašeg PayPalnaloga

   

  Prilikom naručivanja kupac bira jednu od ponuđenih opcija i u zavisnosti od izabrane opcije automatski dobija mail sa podacima za uplatu.

   

  Uslovi kupovine

   

  - Povraćaj novca

  Povraćaj novca se koristi isključivo u slučaju reklamacije.

  Ukoliko je roba plaćena karticom putem interneta, Korisna knjiga d.o.o. je u obavezi da povraćaj novca izvrši preko tog servisa.
  Ukoliko je roba plaćena uplatom na šalteru pošte ili banke na dinarski račun firme, kupac je u obavezi da dostavi svoj tekući račun radi povraćaja novca.

   

  - Izjava o zaštiti privatnosti

  U ime Korisne knjige d.o.o.obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni Korisne knjige odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

   

  - Sigurnost prilikom plaćanja karticama na www.korisnaknjiga.com

  Obzirom da je sigurnost Vaših ličnih podataka visok prioritet, preduzet je određen broj akcija kako bi omogućio pouzdan, tačan i siguran transfer podataka. Web stranice www.korisnaknjiga.com koriste tehnologiju enkripcije, kao što je Secure Sockets Layer (SSL), kako bi se zaštitili Vaši lični podaci tokom transfera podataka. SSL vrši enkripciju podataka iz porudžbine, kao što su Vaše ime, prezime, adresa i broj kreditne kartice. 

   

  - Isporuka polovnih knjiga 

  Korisna knjiga vrši uslugu slanja polovnih knjiga u Srbiji i za inostranstvo. Usluga nabavke polovnih knjiga se naplaćuje 10% od vrednosti poručenih knjiga ili najmanje 550 dinara po lokaciji nabavke. Ukoliko isporuku vršimo za inostranstvo, a nije Crna Gora ili BIH, onda postoje dodatni troškovi:
  - ptt trošakovi nabavke do magacina korisne knjige (3 eura po pošiljci ili lokaciji preuzimanja)
  - parametar za obračun troškova dostave ka inostranstvu je 30 eura za težinu pošiljke do 5kg

  U pojedinim slučajevima može se desiti da sajt pogreši u obračunu težine same pošiljke. Ovo može biti slučaj za velike komplete polovnih knjiga. Ukoliko dođe do toga korisna knjiga će informisati kupca o ukupnim troškovima dostave. U dogovoru sa kupcem, vrši se doplata za troškove dostave ili vrši storniranje porudžbine uz vraćanje novca kupcu.

   

   - Isporuka poručenih knjiga i cene

   

  Sve cene na sajtu su iskazane sa uračunatim porezom na dodatu vrednost. Korisna knjiga d.o.o se trudi da ponudu sajta i cene proizvoda uvek drži aktuelnim, međutim ne može garantovati da će to i u praksi uvek biti tako.

   

  KorisnaKnjiga.com ne može garantovati da će svaka porudžbina izvršena preko sajta biti i isporučena. U slučaju da je tražena knjiga trenutno rasprodata, kupcu će biti izvršen povraćaj novca na njegov tekući račun.

   

   

   - Autorska prava i zabrana neovlašćenog kopiranja i korišćenja sadržaja objavljenih na KorisnaKnjiga.com

   

  U skladu sa Zakonom o autorskom i srodnim pravima Republike Srbije zabranjeno je bilo kakvo, ručno ili softversko neovlašćeno kopiranje ili skrepovanje sadržaja, ili delova sadržaja objavljenih na KorisnaKnjiga.com. Pod sadržajem se podrazumevaju tekstualni sadržaji stranica, oglasi, korisniški podaci, zanimljivosti, fotografije, logotipi, grafička rešenja i svi ostali sadržaji koji se po Zakonu o autorskom i srodnim pravima smatraju autorskim delom. Osnivač KorisnaKnjiga.com će prekršioca goniti sudski.

  KorisnaKnjiga.com zadržava pravo pravo editovanja postavljenih oglasa kako bi ih doveo u formu koja je u skladu sa misijom i formulom portala KorisnaKnjiga.com.

  KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
  Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.