• Srbija
 • English
 • +381 (0)11 3463 072
 • +381 (0)60 3463 072
 • Isporuka i plaćanje
  Korisna knjiga vrši isporuku knjiga
  u Srbiji i za inostranstvo.
   
  Isporuka u Srbiji

  Isporuka u Srbiji se vrši preko Pošte Srbije ili Aks kurirske službe u zavisnosti šta je izabrano u korpi sajta. 

  Slanje preko Pošte Srbije košta 220 dinara (
  tiskovina)Pošta

  Slanje preko Aks brze pošte košta 350 dinara.  aks kurirska služba

  Slanje preko Post ekspres službe se plaća po njihovom cenovniku. Post ekspres logo
  Dodatno, samo za ovaj vid slanja, naplaćuje se trošak obrade pošiljke u iznosu od 90 dinara.
   
  Besplatna dostava važi za kupovine preko 3000 dinara ako ste izabrali dostavu preko Pošte - opcija tiskovina.

  Besplatna dostava ne važi ako birate slanje preko Aks brze pošte ili Post ekspres službe.
  Besplatna dostava ne važi ako poručujete polovne knjige.

   

  Prosečno vreme isporuke za knjige domaćih izdavača iznosi 2 do 5 radna dana.  

  Udžbenici se isporučuju za 4 do 9 radna dana.

  Knjige koje se nabavljaju iz inostranstva se isporučuju za 3 do 4 nedelje.
  Knjige koje imaju napomenu "Trenutno na lageru" šaljemo istog dana ako poručite do 14h i izaberete dostavu preko Aks brze pošte. Spisak naslova koji su na lageru možete pogledati ovde.


  Vreme isporuke se odnosi na isporuku preko AKS kurirske službe. Ako birate poštu/post eksres isporuka može potrajati dan - dva duže. 

   

  Plaćanje u Srbiji moguće je: uplatnicom, IPS skeniraj, pouzećem, karticama, profakturom.

  Isporuka za Kosovo

   

  Korisna knjiga preko Pošte Srbije vrši isporuku paketa za Kosovo. 
  Isporuka se vrši samo za porudžbine koje su uplaćene unapred. Slanje pouzećem trenutno nije moguće.

  Isporuka za BIH i Crnu Goru

   

  Korisna knjiga preko PostPak usluge pošte vrši isporuku paketa za BIH i Crnu Goru. Poručene knjige možete platiti direktno poštaru prilikom isporuke pošiljke.

  Cenovnik dostave:

  Težina paketa Poštarina
  do 1 kg 12 eur
  1 - 5 kg 16 eur
  5-10 kg 20 eur
  10-20 kg 25 eur
  20-30 kg 26 eur


  Prosečno vreme isporuke pošiljke je 8 radnih dana od trenutka slanja.

  post pak

   

   

  Isporuka za ostale zemlje

   

  Isporuka za ostale zemlje je moguća preko DHL kurirske službe i standardne pošte. Cenovnik slanja poštom kreće od 7,5 eura pa raste sa brojem poručenih knjiga.

   

  Ukupan iznos poštarine će biti prikazan u korpi sajta prilikom poručivanja. Vreme isporuke poštom traje od jedne do dve radne nedelje (zemlje Evrope) ili do četiri nedelje ako je isporuka za druge kontinente. Pošiljke šaljemo avionom - preporučeno.

    

  Priprema inostrane porudžbine traje 2-5 radnih dana. 

  Rokovi isporuke mogu biti produženi za određene artikle, ukoliko uz njih postoji napomena o vremenu isporuke. 

   

  Napomena za slanje preko DHL kurirske službe:

  Trošak dostave od 40 eura važi za porudžbine do 90 eura. Preko ovog iznosa porudžbine, na svakih 90 eura se dodaje 40 eura trošak dhl dostave. Na primer ukoliko poručite knjige u vrednosti 179 eura, dostava će vas koštati 80 eura.

  Slanje za udaljene lokacije košta 70 eura na svakih 90 eura kupovine. Spisak udaljenih zemalja (zona 8) možete pogledati ovde.

  Za kupce iz inostranstva važe navedene cene u eurima (EUR).

   

   

  Taksa na uvoz, carina

  U pojedinim državama moguće je da će carinska uprava tražiti plaćanje takse na uvoz. Ovi propisi variraju od države do države i savetujemo Vas da se raspitate da li to važi u vašem slučaju. Takse na uvoz su nepredvidljive za nas. Trošak takse pada uvek na teret kupca.

   

  Načini plaćanja za kupce iz inostranstva:

  Prilikom naručivanja u korpi postoje 2 načina plaćanja:
  • I način: plaćanje platnom karticoma Platne kartice omogućila Logo NLB Komercijalne banke
  • II način: plaćanje putem vašeg PayPalnaloga

   

  Prilikom naručivanja kupac bira jednu od ponuđenih opcija i u zavisnosti od izabrane opcije automatski dobija mail sa podacima za uplatu.

   

  Uslovi kupovine

   

  - Povraćaj novca

  Povraćaj novca se koristi isključivo u slučaju reklamacije.

  Ukoliko je roba plaćena karticom putem interneta, Korisna knjiga d.o.o. je u obavezi da povraćaj novca izvrši preko tog servisa.
  Ukoliko je roba plaćena uplatom na šalteru pošte ili banke na dinarski račun firme, kupac je u obavezi da dostavi svoj tekući račun radi povraćaja novca.

   

  U slučaju da kupac iz inostranstva odbije da primi paket i pošiljka se vrati nazad, povrat novca će biti izvršen samo u vrednosti kupljenih knjiga. Za poštanske troškove se ne vraća novac.

   

  - Izjava o zaštiti privatnosti

  U ime Korisne knjige d.o.o.obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni Korisne knjige odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

   

  - Sigurnost prilikom plaćanja karticama na www.korisnaknjiga.com

  Obzirom da je sigurnost Vaših ličnih podataka visok prioritet, preduzet je određen broj akcija kako bi omogućio pouzdan, tačan i siguran transfer podataka. Web stranice www.korisnaknjiga.com koriste tehnologiju enkripcije, kao što je Secure Sockets Layer (SSL), kako bi se zaštitili Vaši lični podaci tokom transfera podataka. SSL vrši enkripciju podataka iz porudžbine, kao što su Vaše ime, prezime, adresa i broj kreditne kartice. 

   

  - Isporuka polovnih knjiga 

  Korisna knjiga vrši uslugu slanja polovnih knjiga u Srbiji i za inostranstvo. Usluga nabavke polovnih knjiga se naplaćuje 15% od vrednosti poručenih knjiga ili najmanje 850 dinara po lokaciji nabavke. Ukoliko isporuku vršimo za inostranstvo, a nije Crna Gora ili BIH, onda postoje dodatni troškovi:
  - ptt trošakovi nabavke do magacina korisne knjige (3 eura po pošiljci ili lokaciji preuzimanja)
  - parametar za obračun troškova dostave ka inostranstvu je 30 eura za težinu pošiljke do 5kg

  U pojedinim slučajevima može se desiti da sajt pogreši u obračunu težine same pošiljke. Ovo može biti slučaj za velike komplete polovnih knjiga. Ukoliko dođe do toga korisna knjiga će informisati kupca o ukupnim troškovima dostave. U dogovoru sa kupcem, vrši se doplata za troškove dostave ili vrši storniranje porudžbine uz vraćanje novca kupcu.

   

   - Isporuka poručenih knjiga i cene

   

  Sve cene na sajtu su iskazane sa uračunatim porezom na dodatu vrednost. Korisna knjiga d.o.o se trudi da ponudu sajta i cene proizvoda uvek drži aktuelnim, međutim ne može garantovati da će to i u praksi uvek biti tako.

   

  KorisnaKnjiga.com ne može garantovati da će svaka porudžbina izvršena preko sajta biti i isporučena. U slučaju da je tražena knjiga privremeno rasprodata, kupcu će biti izvršen povraćaj novca na njegov tekući račun.

   

   - Opšti uslovi za obavljenje poštanskih usluga (Korisna knjiga d.o.o.)

   

  Korisna knjiga poseduje dozvolu broj 1-04-34502-11/23-8 za obavljanje poštanskih usluga na području Beograda. Opšti uslovi se mogu pročitati ovde.

   

   - Slanje promotivnih ponuda

   

  Korisnik se prijavljuje na primanje promotivnih poruka preko početne strane  sajta opcijom „Pretplati se“ ili unošenjem svojih kontakt podataka preko korpe u postupku poručivanja. Unosom svojih podataka korisnik daje sagalasnost da želi da prima promotivne poruke. Korisnik preko kontakt strane sajta u svakom trenutku može zatražiti brisanje sa spiska i obustavu daljeg primanja poruka.

   

   - Autorska prava i zabrana neovlašćenog kopiranja i korišćenja sadržaja objavljenih na KorisnaKnjiga.com

   

  U skladu sa Zakonom o autorskom i srodnim pravima Republike Srbije zabranjeno je bilo kakvo, ručno ili softversko neovlašćeno kopiranje ili skrepovanje sadržaja, ili delova sadržaja objavljenih na KorisnaKnjiga.com. Pod sadržajem se podrazumevaju tekstualni sadržaji stranica, oglasi, korisniški podaci, zanimljivosti, fotografije, logotipi, grafička rešenja i svi ostali sadržaji koji se po Zakonu o autorskom i srodnim pravima smatraju autorskim delom. Osnivač KorisnaKnjiga.com će prekršioca goniti sudski.

  KorisnaKnjiga.com zadržava pravo pravo editovanja postavljenih oglasa kako bi ih doveo u formu koja je u skladu sa misijom i formulom portala KorisnaKnjiga.com.

  KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
  Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.