• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Vještac
    Vještac

    Vještac

    OPIS KNJIGE:

    Roman "Vještac" Olivera Pötzscha vraća čitatelje u mračno i nestabilno doba srednje Evrope 1666. godine, gde misterija i zločin kriju se u senkama samostana Andechs.

    Priča započinje kada grupa građana iz Schongaua, uključujući medikusa Simona Fronwiesera i njegovu suprugu Magdalenu, kći lokalnog krvnika, kreće na hodočašće koje će se brzo pretvoriti u mračnu avanturu.

    U samostanu, Simon upoznaje fra Virgiliusa, redovnika čije su strasti usmerene ka urarstvu i izradi automatona. Virgiliusove inovacije fasciniraju Simona, ali istovremeno izazivaju strah i sumnju među ostalim redovnicima, koji svoje nepoverenje prema novotarijama izjednačavaju sa čarobnjaštvom. Atmosfera u samostanu brzo se zahuktava kada dva redovnička pomoćnika budu pronađena mrtva, a fratar Virgilius misteriozno nestane.

    Sumnja pada na fra Johanna, redovnika sa tajnom prošlošću ispunjenom nasiljem. Dok je fratar Johannes brzo optužen za zločine, Simon, Magdalena i Jakob Kuisl, schongauski krvnik, odlučuju da se udube u istragu kako bi otkrili pravog krivca. Njihova potraga za istinom odvodi ih duboko u zamršene odnose unutar samostanske zajednice, gde svaki korak bliže istini znači i korak bliže opasnosti.

    Oliver Pötzsch majstorski prepliće elemente istorijskog romana sa trilerom, stvarajući napetu i atmosferičnu priču koja osvetljava kako ljudski strahovi i sujeverja mogu dovesti do tragičnih događaja. "Vještac" nije samo priča o potrazi za ubicom; to je takođe duboka analiza ljudske prirode, vera i paranoje koje su oblikovale 17. vek.

    Kroz likove Simona, Magdalene i Jakoba, Pötzsch istražuje dinamiku moći, odanost i moralne dileme u vremenu kada je crkvena i društvena dogma često imala poslednju reč. Uz bogat opis epohe, detaljno razrađene likove i složenu radnju, "Vještac" pruža uzbudljiv uvid u jedno od najturbulentnijih razdoblja evropske istorije, istovremeno držeći čitatelje na ivici sa svakom stranicom koju okrenu.

    Više detalja

    Br.strana: 504

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2021.

    Izdavač: Znanje Zagreb

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789533604015

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Šifra: 239053
    Cena: 2.395 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 504

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2021.

    Izdavač: Znanje Zagreb

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789533604015

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.