• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Hatha yoga pradipika
    Hatha yoga pradipika

    Hatha yoga pradipika

    OPIS KNJIGE:

    Uvod :

    ’’B. K. S. Iyengar

    Hatha yoga pradipika od Svatmarame je jedan od najvažnijih yoga tekstova, a prevod Hans-Ulrich Rieker-a i komentar dugo je bio dragocen yoga studentima kao dopuna u njihovoj praksi i izučavanju.

    Hatha yoga, ili hatha vidya (nauka o hatha yogi) je opšte pogrešno shvaćena i interpretirana kao da je jednostavno fizička kultura, odvojena od spiritualnih ciljeva. Hans-Ulrich Rieker je ukazao na pogrešku te ideje objašnjavajući promene koje nastaju kroz praksu hatha yoge, u praktikantovom telu, umu i jastvu, ili sopstvu. On čini čitaoca svesnim subjektivne transformacije koja se dešava pošto svest prodire unutra prema sopstvu, i kada se Jastvo širi prema spolja. On pokazuje da hatha yoga nije samo telesna vežba, nego integrisana nauka prema spiritualnoj evoluciji.

    Mi smo uhvaćeni u emocije kao pohota (kama), ljutnja (krodha), pohlepa (lobha), slepa zaljubljenost ili zaluđenost (moha), ponos (ynadha) i inat, pakost ili zloba (matsarya). Hatha yoga nam pomaže da prevaziđemo ove prepreke i smetnje za spiritualni razvoj. To je biohemijska, psihološko-fiziološka i psihološko-spiritualna nauka koja se bavi sa moralnim, mentalnim, intelektualnim i spiritualnim aspektima čoveka, isto tako kao fizičkim i psihološkim. Možemo rasvetliti naše razumevanje hatha yoge prvo pomoću ispitivanja pet važnih podupirućih koncepata; um, znanje, ciljevi u životu, zdravlje i boli.

    UM

    Čovek je poznat kao manava (ljudski), pošto je potekao od Manua, oca čovečanstva za koga se kaže da je sin Brahme, Tvorca sveta. Reč mana ili manas (um) dolazi od korena man, što označava da se misli. Čovek je neko ko poseduje um.

    Manas označava um, intelekt, misao, nameru, svrhu i volju. To je unutrašnji organizator čula percepcije i organa akcije, a spoljašnji organizator inteligencije, svesti i sopstva. Čovek je obdaren specijalnim osećajem tako da može ućivati zadovoljstva iz sveta, ili tragati za oslobađanjem i nezavisnošću (moksha) od svetovnih predneta.

    ZNANJE’’

    Više detalja

    Br.strana: 180

    Povez: mek

    God.izdanja: 2014.

    Izdavač: TrikonA

    Šifra: 76443
    Cena: 1.241 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 180

    Povez: mek

    God.izdanja: 2014.

    Izdavač: TrikonA

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.