• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Tajna mog turbana
    Tajna mog turbana

    Tajna mog turbana

    Nadia Ghulam, Agnes Rotger

    OPIS KNJIGE:

    Knjiga "Tajna mog turbana" autorica Nadie Ghulam i Agnès Rotger duboko je inspirativna i potresna autobiografska priča koja donosi životnu borbu Nadie Ghulam. Rođena u ratom razorenom Afganistanu, Nadia već u ranoj mladosti doživljava strahote rata koje će obilježiti njen daljnji život. Bomba koja je srušila njezin obiteljski dom nanosi joj teške tjelesne ozljede, nakon čega slijedi dugotrajan i bolan oporavak. No, prave izazove Nadia tek treba susresti nakon što iz bolnice izlazi kao djevojka koja se mora suočiti s brutalnom stvarnošću talibanske vlasti koja ženama i djevojkama ograničava gotovo sva osnovna ljudska prava.

    U svojoj borbi za opstanak i kako bi prehranila svoju peteročlanu obitelj, Nadia donosi hrabru odluku da se pretvara da je dječak. Ovaj dvostruki život trajao je osam godina tijekom kojih se Nadia suočava s mnogim izazovima, ali i otkriva snagu i slobodu koju, ironično, posjeduje samo zahvaljujući muškom identitetu koji je prisiljena usvojiti. Njezin turbanski skriveni identitet omogućava joj da radi, zarađuje i na neki način participira u društvenom životu, prava koja bi joj inače bila uskraćena.

    Promjene političkih prilika u zemlji donose i promjene u Nadinoj sudbini. Kada joj se napokon pruži prilika da započne novi život u Španjolskoj, suočava se s novim izazovima prilagodbe i prihvaćanja svoje ženske uloge u slobodnijem, ali potpuno različitom društvu. Ova knjiga je također priča o oslobađanju od društvenih okova i borbi za osobni identitet u ekstremnim okolnostima.

    "Tajna mog turbana"
    je snažan feministički manifest i važno djelo koje otvara pitanja o pravima žena, njihovoj represiji i borbi za jednakost. Ghulam svojom pričom inspirira, educira i pruža uvid u složenost života žena pod talibanskom vlašću. Njezina priča je prevedena na brojne svjetske jezike i nagrađivana, priznata kao neizbrisiv doprinos u borbi protiv ugnjetavanja žena i djevojaka širom svijeta. Ova knjiga nije samo biografija; to je poziv na razumijevanje, empatiju i promjenu, te esencijalno čitanje za sve koji žele dublje razumjeti suvremene globalne izazove i snagu ljudskog duha da ih prevlada.

    Više detalja

    Br.strana: 248

    Povez: Tvrdi povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Iris Illyrica Obrt za Intelektualne

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789538169632

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Šifra: 239091
    Cena: 4.523 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 248

    Povez: Tvrdi povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Iris Illyrica Obrt za Intelektualne

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789538169632

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.