• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Vazdušni ljudi
    Vazdušni ljudi

    Vazdušni ljudi

    OPIS KNJIGE:

    O petom romanu novinarke Tanjuga, kojim obeležava svoje punoletstvo na književnoj sceni, u superlativima je govorio književni kritičar Petar Arbutina koji je rekao da je "ova knjiga neka vrsta osveženja" i "možda model kako da se piše o važnim društvenim temama". "Ovo je knjiga o tome kako biti zapitan na viši, suštinskiji način", rekao je Arbutina i dodao da posle "Vazdušnih ljudi" ostaje praznina koja se mora ispuniti stavom, bilo pozitivnim ili negativnim. "Knjiga vas ne ostavlja ravnodušnim i posle čitanja morate da imate stav", rekao je on.

    "Vazdušni ljudi" su priča o mladoj ženi kojoj nakon abortusa počinje da se priviđa devojčica za koju veruje da je njeno pobačeno dete. Pod teretom griže savesti, ona počinje pretragu po svojoj prošlosti i sopstvenom biću, čime se otvara i priča o detinjstvu i odrastanju, prvim ljubavima i razočaranjima. Atanasijević, autorka romana "Oni su ostali", "Narandže za Božanu", "Ko je ubio Alfija" kaže da je inspiracija bila dilema oko toga da li je abortus greh ili ne. Abortus je sada toliko rasprostranjen u svetu da se obavlja kao da je reč o vađenju zuba ili krajnika. Većina žena želi da ga što pre zaboravi, ali moja junakinja trpi rad savesti na sebi i devojčica koju vidi je istovremeno i kazna i uteha, rekla je Atanasijević. Ona je uz osmeh dodala da ovim romanom obeležava svoje književno punoletstvo jer joj se prvi roman "Oni su ostali" pojavio 1995. godine. Atanasijević je naglasila da su "Vazduši ljudi" psihološki roman a ne fantastika i preporučila da se čitaju uz Ssopenovu muziku zbog fine tuge i čežnje kojom je ona obojena. Sve njene knjige su različite iako se u njima prepoznaju opsesivne teme autorke, rekao je Arbutina i ocenio da bi se "Vazdušni ljudi" na Zapadu gde moralne dileme oko abortusa i ženskog identiteta postoje, odlično prodavali. Kroz vraćanje u detinjstvo Sonja poklazuje niz modaliteta ženske ličnosti. Njena junakinja ne sledi društveno prihvatljive modele ponašanja, a devojčia koju vidi je sinonim za sve ono što je ona nekada bila, rekao je Arbutina i pozvao čitaoce, a naročito muškarce, da pročitaju knjigu i upoznaju se sa drugim, ženskim aspektom svoje osećajnosti. "Ovo je zaista dobra knjiga", zaključio je Arbutina. (Tanjug)

    Više detalja

    Br.strana: 205

    Povez: mek, 20 cm

    God.izdanja: 2013.

    Izdavač: Prosveta

    ISBN: 978-86-07-02041-6

    Šifra: 44751
    Ovaj naslov je trenutno RASPRODAT
    Ukucajte ovde vaš mail kako biste bili obavešteni kada knjiga bude ponovo u prodaji:

    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 205

    Povez: mek, 20 cm

    God.izdanja: 2013.

    Izdavač: Prosveta

    ISBN: 978-86-07-02041-6

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.