• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Afroditin grijeh
    Afroditin grijeh

    Afroditin grijeh

    OPIS KNJIGE:

    Iz recenzija :

    ’’AFRODITIN GRIJEH / Roman o doseljavanju Grka na otok Hvar i o osnivanju Staroga Grada

    Tko želi uživati u sočnoj, razgranatoj ljubavnoj priči punoj obrata, sa zericom čarolije, a istodobno u pomnoj, gotovo znanstvenoj rekonstrukciji doznati sve o nastanka Starog Grada (Farosa) na Hvaru, koji ove godine slavi svoju 2.400-tu obljetnicu, ovo je knjiga za njega!
    Roman je na besprijekornom hrvatskom jeziku napisao bosanski arheolog afirmiran u svijetu, profesor na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, ekspert za povijest staroga vijeka, Enver Imamović (r. 1940. u Fojnici). Autor najmanje dvostruko vezan za Hrvatsku: na razmeđu pedesetih i šezdesetih studirao je arheologiju u Zagrebu, a kao stručnjak se specijalizirao za hrvatske antičke teme.

    Veći dio znanstveničke karijere Imamović je proveo na terenu, kao sudionik arheoloških ekspedicija po mnogim zakutcima svijeta. Za vrijeme prošlog rata bio je u Sarajevu, gdje je godine 1992. iz zapaljenog Zemaljskog muzeja, kojemu je bio ravnatelj, spasio znamenitu židovsku rukopisnu knjigu, "Hagadu". Kao školovani arheolog suprotstavio se diletantskim mistifikacijama oko tobožnjih piramida u Visokom. Usavršavao se na Rimskom sveučilištu, a sada je redoviti profesor starog vijeka i arheologije. Objavio je brojne studije, najviše iz antičke povijesti. Među inim hrvatskim antičkim temama proučavao je i Starogradsko polje na Hvaru, koje potječe iz doba grčke kolonizacije. Tako je i došao na ideju da o vremenu doseljavanja Grka na Hvar prije 2.400 godina napiše povijesni roman.
    U fabulativnom je zametku romana "Afroditin grijeh" ljubavna priča, ali je njegov veći dio minucizna literarna studija doseljavanja Grka s otoka Parosa u Egeju na Hvar u Jadranu i utemeljenja novog grada, Farosa (Staroga Grada), 4. godine 98. olimpijade (384. pr. Kr.), najstarijeg kontinuirano naseljenog grada u Hrvatskoj.

    Imamovićev roman pozitivno je ocijenio i naš profesor stilistike dr. Krunoslav Pranjić, koji o njemu među ostalim kaže: Vrline teksture brojne su: nenametljive su, nezaobilazne asocijacije na planetarnu suvremenost: rasnu nesnošljivost, ratove "do istrage naše ili vaše", ekonomske insuficijencije zbog razvojne neravnomjernosti, sukog civilnosti i barbarstva... ali i svugdašnje i svagdašnje nježne ljubavi - bez "hepienda", bez sladunjavosti i bez patetike.
    Faros/Stari Grad ima svoje stare i nove pripovjedače, ali još nitko nije literarizirao sam njegov antički početak. Tek sad se može reći da je Stari Grad uistinu star 2.400 godina.

    "Imamović je arheolog svjetskog glasa, profesor antičke povijesti i arheologije na Filozofskom fakultetu u Sarajevu... njegov je roman kulturna činjenica, čitljivo zabavno štivo, s uglavnom dobro vođenom ljubavnom pričom (trokutom) i s mnogo zanimljiovih detalja o jednom zaboravljenom vremenu na našem prostoru."
    Strahimir Primorac, Vijenac

    Više detalja

    Br.strana: 301

    Povez: Tvrdi povez

    God.izdanja: 2009.

    Izdavač: Naklada Pavičić, Zagreb

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 978-953-6308-82-8

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Šifra: 133455
    Cena: 3.859 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 301

    Povez: Tvrdi povez

    God.izdanja: 2009.

    Izdavač: Naklada Pavičić, Zagreb

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 978-953-6308-82-8

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.