• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Apostol Srba: Portreti i ikone Svetog Save srpskog
    Apostol Srba: Portreti i ikone Svetog Save srpskog

    Apostol Srba: Portreti i ikone Svetog Save srpskog

    OPIS KNJIGE:

    Arhiepiskop pećki Mitropolit beogradsko-karlovački i Patrijarh srpski Irinej:

    Sveti Sava je još za života smatran svetiteljem: njegova svetost objavljena je kroz čuda koja je činio. Samo začeće, kada je od Boga izmoljen kao dar već starim roditeljima, i dolazak na svet, gde se nagoveštava njegova posebnost, biće samo znamen kasnijim čudima kojima će potvrđivati svoje poslanstvo. Ali Sveti Sava ne pripada samo prošlosti i večnosti, već i sadašnjosti. On je i danas, kao što je bio kroz celu našu istoriju, živi putokaz Srbima prema Dobru i zaštitnik na tom putu. Zbog toga, u najširem smislu, a istorijski zasnovano, možemo ponoviti mnogo puta potvrđeno uverenje da je Sveti Sava apostol Srba, a Srbi su narod Svetog Save.

    Ova knjiga Apostol Srba koju potpisuje Andrej Vujnović upoznaje nas na iscrpan način sa bogatom i raznovrsnom delatnošću Svetog Save u njegovom vremenu, zatim sa onim što je ostavio u nasleđe srpskom narodu, sa pravcima u kojima gaje usmeravao i kuda ga danas usmerava. Čak i najistaknutiji među istraživačima koji su se prihvatali zadatka da opišu ličnost i život Svetog Save, činili su to sa strahopoštovanjem i na kraju nisu mogli ništa drugo nego da prihvate da je celokupno delo Svetog Save nemoguće savladati znanjem iz oblasti kojima su raspolagali.

    Polazeći od iskustava prethodnika, pisac u ovoj knjizi Apostol Srba objedinjuje ono što su relevantni autori na raznim mestima napisali i izgovorili o Svetom Savi. On je pred knjigu postavio zadatak da bude pouzdan vodič kroz izuzetno obimnu pisanu građu o ovom srpskom svetitelju. Naslovi pojedinih delova knjige ukazuju na raspon interesovanja, delovanja i rezultata koje je Sveti Sava postigao te uticaja koje je imao u potonjim vremenima.

    Iskazujemo Našu zahvalnost Andreju Vujnoviću, na njegovom umeću i uloženom trudu, čiji je plod ova knjiga kojom se ukazuje na jedinstveno delo i podvižnički život Svetog Save i na taj način doprinosi velikoj proslavi osamsto godina samostalnosti Srpske Pravoslavne Crkve, koja jeste najveći rezultat pregnuća Apostola Srba Svetoga Save.

    Više detalja

    Br.strana: 528

    Povez: Tvrdi povez

    God.izdanja: 2019.

    Izdavač: Istorijski muzej Srbije

    Šifra: 168728
    Cena: 11.000 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 528

    Povez: Tvrdi povez

    God.izdanja: 2019.

    Izdavač: Istorijski muzej Srbije

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.