• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Balkanski putevi i sumanuto bespuće
    Balkanski putevi i sumanuto bespuće

    Balkanski putevi i sumanuto bespuće

    OPIS KNJIGE:

    Ekskluzivno predstavljamo knjigu ruskog akademika, Jelene Guskove, koja se bez imalo zaziranja bavi bolnim temama srpsko-ruskih odnosa i politike Srbije od Petra Velikog do Vladimira Putina.

    Na prvim stranama, Jelena Guskova se obraća svojim čitaocima



    Srp­skom čita­o­cu

    Već više od četi­ri dece­ni­je, koli­ko se bavim Bal­ka­nom, izu­ča­vam isto­ri­ju i savre­me­ne dru­štve­ne toko­ve kod jugo­slo­ven­skih naro­da. To je moja stru­ka i to je moj život. Upra­vo ovde, na Bal­ka­nu, for­mi­ra­la sam se kao nauč­nik, ovde sam radi­la u šta­bu „Pla­vih šle­mo­va“, bila oče­vi­dac i uče­snik u mno­gim čak i tra­gič­nim doga­đa­ji­ma.
    Za to vre­me ste­kla sam mno­go pri­ja­te­lja u svim biv­šim repu­bli­ka­ma Jugo­sla­vi­je – Srba, Make­do­na­ca, Crno­go­ra­ca, Alba­na­ca, Slo­ve­na­ca, Hrva­ta, Bošnja­ka. Još više je pozna­ni­ka, kole­ga, sarad­ni­ka i sabo­ra­ca. Moja poro­di­ca sma­tra da više vre­me­na pro­vo­dim na Bal­ka­nu nego kod kuće. Ali u sve­mu podr­ža­va­ju me.
    Dok radim napi­sa­la sam i obja­vi­la dosta rado­va – više od četi­ri sto­ti­ne. Često sam drža­la pre­da­va­nja, nastu­pa­la na nauč­nim sku­po­vi­ma, okru­glim sto­lo­vi­ma, govo­ri­la sam na radiju i TV. Imam još mno­go zami­sli, pla­no­va: svoj tre­nu­tak čeka­ju mono­gra­fi­je, zani­mlji­ve nera­sve­tlje­ne teme, zbor­ni­ci doku­me­na­ta. Želim da opi­šem i svo­je broj­ne susre­te na bal­kan­skim pute­vi­ma. Sve to, čini mi se, uspe­ću da ostva­rim. A dotle, da se ne bi zagu­bi­lo već ura­đe­no, bilo je celis­hod­no sabra­ti i obja­vi­ti do sada napi­sa­ne rado­ve. Oni ili odra­ža­va­ju viđe­nje struč­nja­ka iz Moskve tih doga­đa­ja, koji­ma smo svi sve­do­ci, ili pred­sta­vlja­ju nauč­ne ana­li­ze raz­li­či­tih epi­zo­da iz isto­ri­je naro­da Jugo­sla­vi­je.
    Naj­zad, u ovu knji­gu nisu mogli sta­ti svi rado­vi. Tre­ba­lo je izvr­ši­ti žesto­k izbor. Mno­gi tek­sto­vi su obja­vlje­ni, neki nisu, jed­ni se tiču glo­bal­nih pita­nja, a dru­gi – samo nekih epi­zo­da, no, sabra­ni u jed­noj knji­zi, oni odra­ža­va­ju i slav­nu isto­ri­ju naro­da i njiho­vu tegob­nu sada­šnji­cu, poka­zu­ju odnos Rusi­je pre­ma zbi­va­nji­ma na Bal­ka­nu, kao i raz­u­me­va­nje ruskog nauč­ni­ka kom­pli­ko­va­nih bal­kan­skih zaple­te­no­sti.

    Autor
    7. mart 2013 g.

    Više detalja

    Izdavač: Catena Mundi

    Šifra: 43374
    Uskoro u prodaji
    Ukucajte ovde vaš mail kako biste bili obavešteni kada knjiga bude u prodaji:

    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Izdavač: Catena Mundi

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.