• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Boksačeva demencija
    Boksačeva demencija

    Boksačeva demencija

    OPIS KNJIGE:

    Iz recenzije:

    Osamdesetogodišnji filmski producent Melchior Marmont i film su poput blizanaca – rodili su se u isto vrijeme, zajedno su rasli i, uvjeren je glavni junak romana, u isto će vrijeme i umrijeti: Melchiora će pobijediti vrijeme, a film nametljiva televizija. Prije nego što se to dogodi, Melchior je, nakon više od pola stoljeća producentskog rada, odlučio režirati film o životu čovjeka, koji je bio više-manje preslika njegovog života. Naslov tog autobiografskog filma – ’’Boksačka demencija’’ – shvatio je kao svoj doprinos definiciji čovjeka jer, po Melchiorovu mišljenju, svaki je čovjek nalik na boksača – život mu se “odvija u nekoj vrsti mentalnog ringa” u kojem su fiktivni udarci često bolniji od stvarnih, a sami smo sebi najžešći protivnici.

    Kroz Melchiorovo se pripovijedanje i razmišljanja stalno provlači film: od trenutka kad se kao pomoćnik scenografa zapošljava u filmskoj ekipi Cecila B. DeMillea preko rada u vlastitoj producentskoj kući do posljednjih trenutaka života kojima odaje počast Sjöströmovu filmu “Fantomska kočija”.

    Tih se događaja ostarjeli Melchior prisjeća kada se vraća u kuću iz svog djetinjstva koju je nakon niza godina napokon uspio kupiti: nije mogao vratiti svoje djetinjstvo, kaže on, ali je “barem posjedovao mjesto gdje se to djetinjstvo odvijalo”. U kuću je došao “kao na ljubavni sastanak”, preplašen onime što će se dogoditi između njega i prostora u koji nije kročio više od šezdeset godina. Desetak sati provedenih u kući iz djetinjstva Melchiora će potaknuti da napravi inventuru cijelog svog života: prostranu i devastiranu kuću ispunit će uspomene na bezbrižna popodneva provedena u igri s braćom, na odlaske s ocem u šumu, na majčinu vezu s drugim muškarcem, na djeda i baku koji vođeni snom o boljem životu iz Mađarske odlaze u Francusku, na ljubav i smrt voljene žene te na brojne životne uspone i padove.

    Usamljenost, olujna noć, kuća na osami i tama potaknut će Melchiora da “u gorkom i zabavnom tonu izradi saldo udaraca koje je tijekom života zadao i primio”, nakon čega će se točno u ponoć popeti u “fantomsku kočiju” kojom Smrt svake noći skuplja umrle.

    Više detalja

    Br.strana: 160

    Povez: Tvrdi povez

    Izdavač: Disput

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 78-953-260-161-9

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Šifra: 157671
    Cena: 3.044 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 160

    Povez: Tvrdi povez

    Izdavač: Disput

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 78-953-260-161-9

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.