• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Čovjek zvan Cash
    Čovjek zvan Cash

    Čovjek zvan Cash

    OPIS KNJIGE:

    Reč izdavača:

    Za Johnnyja Casha se obično kaže da je bio country legenda, no njegova glazba nadilazi sve stilske i vremenske kategorije, trendove i generacije – teško da ima neki ljubitelj heavy metala, hip hopa, ili punka koji ga nije slušao i poštovao. Čovjek u crnom bio je jedinstven: osim vanserijskom glazbom i dubokim, upečatljivim glasom, privlačio je pozornost i burnim životom, tako dobro oslikanim u biografskom filmu ’’Hod po rubu’’. Ova autorizirana, bogato ilustrirana i dokumentirana, biografija ide dalje od filma: prati ga od rođenja, sazrijevanja kao čovjeka i umjetnika do zaslužene slave; njegovu vjeru i životne ljubavi, detaljno opisujući sva iskušenja i stranputice kroz koje je prošao.

    Autor Steve Turner poznato je ime u rock publicistici. U novinarskoj karijeri surađivao je s najuglednijim listovima (’’Rolling Stone, New Musical Express, Mojo,Q..’’.), intervjuirao najveća rock imena (Lennona, Richardsa, Claptona, Bowieja, Reeda, Zappu...), a objavio je i desetak knjiga, između ostalih o Vanu Morrisonu, Marvinu Gayeu, Jacku Kerouacu, Ericu Claptonu, te grupama Beatles i U2.

    Ovdje bi još, s par rečenica, željeli istaknuti predgovor Krisa Kristoffersona, velikog Cashova prijatelja i poštovatelja: "Johnny Cash je pravi američki junak koji se uzdigao iz bijede nalik onoj u kojoj je živio Abraham Lincoln, i postao prijatelj i inspiracija zatvorenika i predsjednika – osoba koju poštuju i vole u cijelom svijetu zbog njegove hrabrosti, integriteta i istinske ljubavi prema svojima bližnjima. Poput Muhammada Alija, bio je veći od svog poziva zbog kojeg mu je svijet poklonio svoju pažnju, a njegov je duh nadilazio granice uobičajene zvjezdane popularnosti. No ipak, on je bio predivno, šarmantno ljudsko biće.

    Čuo sam da je Bob Dylan, kad je upoznao Johna – mislim da je to bilo na Newport Folk Festivalu – kružio oko njega, lagano se naklonio i nasmiješio mu se prepun divljenja. To je reakcija s kojom se može poistovjetiti svatko tko ga je ikada upoznao..."

    Više detalja

    Izdavač: Šareni dućan

    Zemlja porekla: Hrvatska

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Šifra: 153584
    Cena: 3.354 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Izdavač: Šareni dućan

    Zemlja porekla: Hrvatska

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Komentari čitalaca

  • Rahan, 10.09.2020 02:28

  • Odlicna biografija... velikog muzicara...preporuka

    Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.