• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Crkveno pravo
    Crkveno pravoCrkveno pravo

    Crkveno pravo

    OPIS KNJIGE:

    Др Сергије Викторович Троицки (1878-1972), професор Правног факултета у Београду, предавач канонског права у звању професора на Богословском факултету Универзитета у Београду и експерт Светог архијерејског синода Српске православне цркве, написао је и ставио на располагање белешке са својих предавања из црквеног права. Захваљујући добровољним прилозима, те белешке успели су да објаве, као троделна скрипта у непознатом броју примерака, студенти тадашњег Богословског факултета под називом: Сергије Троицки, Црквено право, издање студената Православног богословског факултета, св. 1-Ш, Београд, 1937. Тако је настало и о6jављено ово важно дело, али у незавршеном облику.

    Писац је свој први и једини уџбеник касније у више наврата накнадно исправљао и допуњавао тешко читљивим рукописом. Он је такође дописао читаве делове појединих глава, укључујући и додатне главе, али није успео да ту радну верзију објави у уџбеничком облику измењеног и проширеног издања. Срећом, рукопис је у највећем броју случајева одгонетнут, и тако су пишчеве измене, допуне, нови делови постојећих глава или целе две нове главе у последњи час спасене од пропасти. Због тога са великим задовољством читаоцима у овој књизи предајемо ту измењену и проширену верзију уџбеника Црквено право професора Сергија Троицког. Она је увећана за четвртину обима књиге његовим новим текстовима. Ипак, када читалац узме књигу, треба да има на уму даје пишчево „сада“ старо барем седамдесет година.

    Главни разлог за поновно објављивање рукописа Сергија Троицког јесте жеља да се српској духовној баштини врати оно што чини њен драгоцени део и да се са дужним поштовањем скрене пажња читалаца на још једног великана новије српске историје. Али, то није била једнострана жеља, јер се ова књига појављује као резултат договора и сарадње Правног факултета са Православним богословским факултетом, та два од три најстарија факултета- Универзитета у Београду.

    Više detalja

    Br.strana: 521

    Povez: broš

    God.izdanja: 2011..

    Izdavač: Pravni fakultet Beograd

    ISBN: 9788676303106

    Šifra: 18646
    Cena: 2.200 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 521

    Povez: broš

    God.izdanja: 2011..

    Izdavač: Pravni fakultet Beograd

    ISBN: 9788676303106

    Kupci koji su kupili ovu knjigu kupili su i:

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.